Vinn eller forsvinn for Magnus og håndball-landslaget

VIKTIG KAMP: Magnus Gullerud og landslaget stor foran en avgjørende viktig oppgave mot Sveits i kveld.

VIKTIG KAMP: Magnus Gullerud og landslaget stor foran en avgjørende viktig oppgave mot Sveits i kveld.

STAVANGER: Etter en beinhard og lang sesong står Magnus Gullerud og de norske håndballgutta foran to av de viktigste kampene de kommende dagene.

DEL

I kveld, lørdag, står Gullerud & Co. ansikt til ansikt med Sveits i DNB Arena i Stavanger.

Kommende tirsdag møtes de igjen i sveitsiske Zug.

Vinneren av de to oppgjørene kvalifiserer seg til VM-sluttspillet i Danmark og Tyskland i januar neste år.

– Har gode muligheter

Sørodølingen innrømmer at en lang Bundesliga-sesong – kombinert med landskamper og VM –setter sine spor. Men å nå et VM-sluttspill er det eneste som står i blikket hans.

– Jeg føler vi har veldig gode muligheter til å slå Sveits over to kamper. Vi er i utgangspunktet favoritter, men det kan også være en vanskelig situasjon å være i.

– Vi må uansett prøve å gjøre en sterk hjemmekamp i kveld for å få med oss et godt utgangspunkt til kampen i Sveits, sier 26-åringen til Glåmdalen.

– Blir en viktig brikke

Han er godt oppdatert på playoff-motstanderen, og karakteriserer Sveits som et ungt lag med skadeproblemer.

– Men Andy Smith har gjort comeback på landslaget før disse kampene, og han blir en viktig brikke som vi må løse.

Bundesliga-proffen er stadig vekk blitt en viktigere og viktigere brikke i Christian Berges landslag, men Gullerud er først og fremst glad for at han kan spille håndball. Ryggplagene som gjorde at debutsesongen i Minden ble amputert, holdes i sjakk ved hjelp av nøyaktig arbeid.

– Det skal bli godt å få slappet av litt og få håndballen litt på avstand. Men da er det også tid for grunntrening med løping og

Magnus Gullerud

Født 13. november 1991 (26 år).

Fra Skarnes, bor nå i Minden i Tyskland der han er håndball-proff.

Står med 98 landskamper for Norge.

Aktuell: Spiller for Norge mot Sveits i VM-kvalifiseringskamper i kveld og på tirsdag.

styrke for å forberede seg til en ny sesong. Men mest fokus legger jeg på å trene kjernemuskulaturen. Det er helt nødvendig for at ryggen skal tåle en ny hard sesong, sier strekspilleren bestemt.

Bedre borte enn hjemme

Bundesliga-sesongen er nettopp avsluttet. Minden tapte 25-32 for storlaget Kiel på hjemmebane i den siste kampen, og dermed endte laget på 12. plass på tabellen – med god margin til nedrykksstreken.

–Det viktigste for oss var å nå vårt poengmål på 26 poeng. I år har vi vært relativt sett bedre på bortebane enn hjemme, så der ligger det et forbedringspotensiale.

– Jeg trives veldig godt i klubben, og liker at de satser på unge spillere. Det ligger selvsagt ambisjoner hos ledelsen om at vi skal fortsette å klatre på tabellen, og jeg synes jeg ser flere positive trekk som legger til rette for å lykkes.

God sesong

– Hva vil du si om din egen sesong?

– For min del har den vært god. Jeg har fått veldig mye spilletid, og er blitt en av de viktigste spillerne i laget. I tillegg har jeg spilt en hel sesong uten store problemer med ryggen, og det er jeg fornøyd med.

– Men etter en maraton-sesong må det bli godt med ferie etter kampene mot Sveits?

– Ja, nå er det snart litt ferie, men jeg føler fortsatt at jeg er i god form. Det er veldig viktig å gjøre grep underveis. Alle veit at sesongen er lang, og da er det viktig å ikke tape seg underveis, sier den eneste lokale representanten på herrelandslaget når Petter Øverby nå er ute av troppen.

Nyhetsbrev fra Glåmdalen

Abonnér på Glåmdalens nyhetsbrev og få alle dagens viktigste nyheter rett i mailboksen hver kveld.

Da får du også oversikt over hva som skjer i kveld.

 

Artikkeltags