Gå til sidens hovedinnhold

Flytter hjem til islandsk toppklubb

Artikkelen er over 6 år gammel

KONGSVINGER: Stortalentet Thorey Asgeirsdottir forlater NTG Kongsvinger for å spille for den regjerende mesteren i hjemlandet.

17-åringen spilte forrige sesong for KIL Håndballs samarbeidsklubb Rælingen i 1.divisjon – med stor suksess.

Såpass stor oppsikt vekket kantspilleren at hun ble tatt ut på det islandske a-landslaget til kvalifiseringskamper allerede i vår.

Skulle spille eliteserien

I utangspunktet var det tenkt at islendingen skulle spille eliteserie for Rælingen kommende sesong, men nå er det bestemt at Asgeirsdottir vender snuta hjemover, og skal spille for toppklubben Grótta.

NTG-og KIL Håndballs trener Krummy Haldorsson sier følgende om Thoreys beslutning.

– Det har vært mye fram og tilbake denne sommeren, men jeg har helt tiden vært innstilt på at hun skulle reise hjem.

– Thorey har vært her i to år, og kunne avsluttet videregående her til våren – kontra å gå to år til på Island. Men hun har nå bestemt seg for å flytte hjem. Studiestøtten fra Island er ikke som i Norge, så det er klart det har vært et økonomisk spørsmål om hun skulle bli værende her eller ikke. Jeg veit at tilbudet hun nå har takket ja til, gir henne en økonomisk trygghet.

– Topp matching

Han er imidlertid ikke redd for at en retur til Island vil virke negativt på stortalentet fra Hafnarfjördur.

– I form av at hun er landslagsspiller, var det mange klubber som var interesserte i hennes signatur, men nå kommer Thorey til den beste klubben på Island – og hun vilhelt sikkert bli godt tatt vare på.

– Thorey blir av mange sett på som det største talentet på kvinnesiden, og vil få spille sammen med flere andre islandske landslagsspillere. Jeg tipper at Grótta er på nivå som et middels eliteserielag i Norge. Hun vil få topp matching, sier Haldorsson.

Asgeirsdottir vil for øvrig få en travel høst.

I tillegg til serie-og europacupspill for Grótta, skal hun også spille for det islandske landslaget i kvaliken til EM i 2016. Island møter der Frankrike, Tyskland og Sveits.

– Fjær i hatten

Samtidig som NTG Kongsvinger mister sitt største håndball-talent, er Haldorsson glad for at hun nå reiser videre.

– Dette viser at vi kan utvikle gode håndballspillere på Kongsvinger, vi har også vært med på å utvikle Marie Lystad og Jana Birley de siste årene. Begge to skal den kommende sesongen spille for Oppsal i eliteserien.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.