Gå til sidens hovedinnhold

– Gi ungene muligheten til å utforske

Artikkelen er over 7 år gammel

Ernst Falch har jobbet med barn i 38 år og er sikker på at lek på is gjør underverker i barnas utvikling.

100 barnehagebarn står i ring rundt Ernst Falch i den nye ishallen i Kongsvinger.

Det er riktignok litt færre enn de 400 han har ansvaret for på daglig basis i hjembyen Stavanger, men du ser på mannen at han gleder seg over hver eneste unges framskritt med skøyter på beina.

Stavanger-mannen har brukt store deler av sitt liv på å gi barn og ungdom en mulighet til å gå på skøyter.

– Hva er best for barna?

Nå ser han at den nye ishallen i Kongsvinger gir distriktet nye muligheter til å fostre nye idrettsutøvere.

– Jeg vil si et rungende ja hvis du spør meg om Knights kan se lyst på framtida. Men: Vi har mange «super-foreldre» rundt omkring i Norge, problemet er at jeg er usikker på om de alltid har kontroll på hva som faktisk er best for barna. Hva er bedre enn å gi et barn følelsen av å lykkes?

– Jeg utfordrer alle foreldre til å gi barna muligheten til å gå på skøyter, så kan de etter hvert selv velge idrett. Det er altfor mange familier som følger tradisjonene, enn å se på andre idretter som noe som vil gjøre ungene enda mer allsidige. Idrett skal være moro, og på barnas premisser.

Lov å bli svett

Samtidig som han legger opp til at mestringsfølelsen er det aller viktigste, er han klar på at barna også må bli utfordret.

– Hverdagen for barn også preget av konkurranse-elementet. Målet er ikke å skape vinnere eller tapere, men det er lov til å bli svett. Da har de gitt alt, og da kommer også mestringsfølelsen, sier Stavanger-karen.

Mange interesserte

At den for mange kjente superildsjelen Ernst Falch kom til Kongsvinger er takket være breddeavdelingen i Kongsvinger Knights og Norges Ishockeyforbund.

– Denne gangen har vi invitert fire barnehager, og vi henter og kjører dem tilbake med busser. Vi har allerede fått flere henvendelser fra andre barnehager som er interesserte, og vi vil prøve å få til lignende opplegg også i framtida, sier Hans Christian Korslund i Knights, og legger til:

– Ved å ha 100 unger i hallen på dagtid, viser vi at tankene rundt en ny ishall ikke bare var tomme ord. En ishockeyhall er for alle, ikke bare for de som spiller ishockey eller går på skøyter, sier Hans Christian Korslund i ishockeyklubben.

Kommentarer til denne saken