Forventer færre tilskuere

Neppe så mange: Markedsavdelingen i KIL har innsett at det neppe blir fullt hus på søndag, men håper publikum strømmer til Gjemselund utover sesongen i takt med flere seire på rad.
Foto: Ole-Johnny Myhrvold (arkiv)

Neppe så mange: Markedsavdelingen i KIL har innsett at det neppe blir fullt hus på søndag, men håper publikum strømmer til Gjemselund utover sesongen i takt med flere seire på rad. Foto: Ole-Johnny Myhrvold (arkiv)

Artikkelen er over 5 år gammel

Det forventes kun 1000 tilskuere på hjemmekampen mot Bryne i dag.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Ifølge markedssjef i KIL, Lars Erik Bratli, er kampen i dag den det forventes færrest tilskuere på denne sesongen.

KIL har i år budsjettert med et gjennomsnitt på 1500 tilskuere hver hjemmekamp. Men det forventes ulike mengder med tilskuere for hver kamp, og Bratli sier at Bryne-kampen er den kampen de forventer færrest antall tilskuere i løpet av sesongen.

– Akkurat i denne kampen har vi ikke regnet med mer enn cirka 1000 tilskuere, blant annet på grunn av at kampen går midt i fellesferien, sier Bratli.

LIVE: Følg KIL – Bryne søndag 18.00.

Sålangt i år ligger snittet på 1463 tilskuere, omtrent på budsjett, der hjemmekampen mot HamKam har dratt dette tallet vesentlig opp. Dermed er KIL likevel bak snittet for antall tilskuere etter fem spilte hjemmekamper. Det forventes heller ikke at Bryne-kampen til helgen skal dra opp gjennomsnittet.

– At det kom så få tilskuere (2183) på HamKam-kampen er for meg et mysterien. Vi hadde regnet med mellom 3000 og 4000. Det totale gjennomsnittet for hele sesongen (1500) er beregnet ut i fra hva vi forventer for hver enkelt kamp, opplyser Bratli.

Markedssjefen tror likevel at snittet vil bedre seg, også naturlig nok om det blir flere seire på rad for KIL-gutta.

– Neste hjemmekamp mot Ull/Kisa tror vi på en økning igjen, mye på grunn av at de har gjort det såpass godt i serien og fordi de er bortelaget med kortest vei til Gjemselund, sier han.

KIL har forøvrig dratt tusenvis av tilskuere med Ull/Kisa på motsatt banehalvdel tidligere. I 2003 var det nettopp disse lagene som ville kjempe om opprykk fra 2. divisjon, og den som gikk seirene ut denne kampen ville mest sannsynlig rykke opp. Det samlet seg til slutt hele 5024 tilskuere.

KIL – Bryne søndag 15. juli 18.00

Glåmdalens tips: 3–2

Antatt lagoppstilling (4–3–3): Kim Deinoff – Morten Hæstad, Arnar Førsund, Gøran Wigum, Samir Fazlagic – Petter Tiller Larsen, Henry Joseph Shindika, Christian Aas – Magnus Myklebust, Olav Tuelo, Andreas Moen.

Artikkeltags