Namnå-mannen Svein Olav Ruud opplever litt av en suksess i travbanen. Nylig knuste hesten Tuxi Titan konkurrentene og vant med halve oppløpet i et V75-løp. I går fortsatte suksessen – under årets største lokale travløp på Kongsvinger.

– Hesten er gærgod! På oppløpet hadde den rett og slett mye større fart en konkurrentene, sa treneren, eieren og kusken etter en av dagens mest bejublede seire.

– Det er utrolig moro å presentere hesten i så god skikk foran så mye kjentfolk. Han har aldri vært bedre. Holder han formen skal vi forsøke å kvalifisere oss til de årlige løpene for kaldblodshester på Vincennes i Paris, sier Ruud

Han er en ekte hestekar som en kjent for å stille opp på lokalkjøringer rundt omkring og ikke bare i løp med pengepremier.

– Få med at de er utrolig dyktige til å arrangere travløp på Kongsvinger, og at de har et kjempeanlegg. Det burde være flere slik løp her enn bare det ene hvert år, legger Namnå-mannen til.

Vil ha flere løp

Også travleder Oddny Delet er enig i at en slik travfest årlig er i minste laget.

– Ja, vi er klare til å arrangere flere totalisatorløp, for eksempel lunsjtrav. Alle tilbakemeldingene jeg har fått i dag fra kusker, tilskuere og dugnadsfolk har vært utelukkende positive. Folk har kommet helt fra Kristiansand og Haugesund for å oppleve denne kjøringen, smiler Delet.

Rundt 2.000 tilskuere omkranset banen. Stevnet startet akkurat så sent at været hadde snudd fra sprutende regnvær til sol og behagelig temperatur.

I spillelukene ble det også satt rekord. Over to millioner kroner ble passert før dagens sjuende og siste løp var i mål.

– Herlig stemning

Flere lokale aktører satte sitt preg på det som skjedde i løpsbanen. Dagen startet dramatisk.

Travtrener og kusk Glenn Kramer Stenberg, som har flyttet fra Drammen til Eidskog, var ikke først i mål, men vant det første løpet etter en diskvalifikasjon.

Skarnes-kusken Øystein Bjørnstad tok en sterk seier med Frøyu Oda og sørget for at endel spillerne måtte kaste kupongen sin i søpla.

Geir Vegard Gundersen prioriterte bort den store travhelga i Stavanger. I stedet kjørte han familiehesten Fetter’n TG inn til femteplass i et storløp i Sverige lørdag. Søndag vant han meget lett med hesten Romhus Tiril på Kongsvinger.

– Jeg prøver alltid å få med meg kjøringene på Kongsvinger og Magnor. Er du glad i trav, da er det ikke så mye som kan måle seg med dette. En herlig stemning og skikkelig propagandatrav, mener Gundersen.