Løpsleder Per-Gunnar Aarnes tok beslutningen svært tungt tirsdag kveld, men finner det ikke økonomisk forsvarlig å gjennomføre løpet med drøyt 20 påmeldte.

– Og det er ikke bare på grunn av økonomi, men med så få deltakere leverer vi ikke et godt nok produkt for dem som velger å komme med. Dessverre kom datoen ubeleilig på oss i år med tanke på at det arrangeres NM i rallycross i Bergen samme helg, sier Aarnes, som gjerne skulle hatt en løpsfri helg å arrangere bakkeløpet på.

Bakkeløpet ble gjennomført i fjor etter flere år i dvale, og det med stor suksess. Da var det 34 deltakere, og årets arrangør hadde en minimumsgrense på 30 biler til start.

I tillegg ønsker Aarnes å ha med seg større profiler for å trekke flere folk til arrangementet.

– Petter Solberg har uttalt at han ønsker å kjøre bakkeløpet, og han hadde planer i år hadde det ikke vært for VM-runden i Sardinia denne helgen. I tillegg ønsket vi oss lokale Mats Lysen, men det var usikkert om bilen hans var klar. Vi håper disse kan være med igjen neste år, men det avhenger igjen av datoen, sier Aarnes, som kommer til å starte planleggingen av neste års Festningsløp allerede etter sommerferien.

Petter Solberg lover å stille opp neste år dersom det skulle passe.

– Dette var synd! Jeg hadde ikke fått kjørt uansett med tanke på rallyløpet til helga, men jeg vil stille opp neste år med et par biler dersom det passer. Bakken er helt rå, og man må være tøff for å kjøre fort oppover der, sier verdensmesteren i rally fra 2003.