Får gå sprint-VM

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Det blir en hektisk januarmåned for Dag Erik Kleven.

DEL

Den ferske sprint-norgesmesteren fikk i formiddag beskjed om at han er tatt ut til sprint-VM i Heerenveen 19. og 20. januar.

I tillegg skal sørodølingen gå norgescupstevne førstkommende helg - og verdenscup på Hamar den siste helga i januar.

- Det er bare bra at det blir litt hektisk, kroppen trives bedre etter flere løp i kroppen. Selv om det gikk noenlunde greit i helga, merket jeg godt at det var lenge siden jeg hadde gått løp. Beina var som tømmerstokker på 1.000-meteren på søndag, sier Dag Erik til glomdalen.no.

Nå legger han opp til en god treningsuke på Hamar før han stiller til start i norgescupløpet i helga.

- Jeg skal i hvert fall gå ett løp, trolig to. Men jeg går nok ikke begge dager. Det viktigste nå er å få en gjennomkjøring som kan gi meg godfølelsen. Så i helga skal jeg kline til, sier 23-åringen med et smil.

Uansett vil Sand-løperen forbedre 19.plassen fra VM-debuten på Hamar for et år siden.

- Jeg føler jeg har tatt et steg videre, og det skal jeg vise under VM. Jeg er ikke i toppform akkurat nå, men i løpet av de snaue to ukene som gjenstår fram mot mesterskapet, skal jeg bli betydelig mye bedre, sier Dag Erik Kleven bestemt.

Håvard Bøkko og Mikael Flygind Larsen blir de to øvrige norske utøverne i Heerenveen. Norges Skøyteforbund sender ingen jenter til sprint-VM denne gangen.

Artikkeltags