Eneste norske til nordisk mesterskap

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

– Det er ingen tvil om at Tom Harald Hagen er en av dommerne vi satser på, sier tidligere toppdommer Rune Pedersen.

DEL

I helga starter nordisk mesterskap for G16-landslag på Færøyene. Hver nasjon stiller med én dommer, og Norges Fotballforbund har altså gitt grønt lys til dommeren fra Grue.

– Det viser at Tom Harald er en av dommerne vi satser på, sier dommersjef Rune Pedersen på telefon til Glåmdalen, mens han nyter sol og varme på ferie i Danmark.

– Stor forskjell

For Hagen er det nordiske mesterskapet bare en av mange spennende oppgaver han har vært med på de siste sesongene. I tre år har han dømt kamper i norsk 1. divisjon. Gjennom en utvekslingsavtale har han også dømt kamper på samme nivå i andre nordiske land. På La Manga har han også fått erfaring med å dømme lag på eliteserienivå og internasjonalt toppnivå.

Men dommersjefen vil ikke si noe om når den lokale dommeren får sin debut på øverste nivå i norsk seriesammenheng.

– Han vil etter hvert få en prøvekamp i eliteserien, men jeg kan ikke si når. Målet vårt er å bygge opp de unge dommerne vi satser på, og at de først vil få sjansen når vi er relativt sikre på at de er klare. Det er ingen grunn til å stresse dette, sier Pedersen.

– Forskjellen på toppnivå og 1. divisjon er stor, og den har ikke blitt mindre etter TV2s voldsomme satsing på eliteserien. Vi opplever et veldig trykk på dommerne fra media og at TV-bilder vises i gjentatte repriser, forklarer dommersjefen.

God i TV-kamp

Den tidligere toppdommeren fungerer også som mentor for blant andre Tom Harald Hagen, og kjenner derfor godt til Grue-guttens utvikling i den svarte dommertrøya.

– Tom Harald er veldig ambisiøs og flink til å jobbe med riktige ting. Jeg var blant annet i Sogndal og så han dømme den TV-sendte kampen mot Bryne. Også der gjorde han en god innsats. Han er fortsatt veldig ung i dommersammenheng, men som du skjønner er han en mann vi satser på, og som vi mener har en spennende framtid, fastslår Pedersen.

Artikkeltags