Kobles til falske eposter sendt fra privat villa på Kongsvinger

SPORET: En rekke anonyme og offisielle eposter kobler i følge TV2 Svein-Erik Edvartsen til en og samme IP-adresse på Kongsvinger, der den avskjedige dommeren nå bor. Det samme gjør to tipseposter sendt anonymt til TV 2.

SPORET: En rekke anonyme og offisielle eposter kobler i følge TV2 Svein-Erik Edvartsen til en og samme IP-adresse på Kongsvinger, der den avskjedige dommeren nå bor. Det samme gjør to tipseposter sendt anonymt til TV 2.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det går mot rettsak mellom Kongsvinger-bosatte Svein-Erik Edvartsen og Fotballforbundet. Tonen mellom partene er meget amper.

DEL

TV hevder: Den avskjedigede toppdommeren Svein-Erik Edvartsen (38) står midt i en intens konflikt med sin tidligere arbeidsgiver NFF. Edvartsen saksøker nå Fotballforbundet i et forsøk på å få tilbake jobben både som dommer og seksjonsleder.

På Ullevaal Stadion sitter Fotballforbundet med en rekke bevis de mener er mer enn tilstrekkelig til å vinne frem i en rettssak.

Blant disse er i følge TV 2 fire anonyme eposter som alle er koblet direkte til Edvartsens private IP-adresse. Felles for dem er at de roser Edvartsen, samtidig som de kritiserer en rekke NFF-topper og dommersjef Terje Hauge.

les hele saken på TV 2

TV 2 vet at Fotballforbundet med sikkerhet har sporet disse til eksdommerens villa på Kongsvinger, alt ved hjelp av en IP-adresse. Villaen ble kjøpt da Edvartsen flyttet fra Hamar til Kongsvinger på sensommeren i fjor.

Også TV 2 sitter på to anonyme eposter sendt fra den samme adressen, sporet av et firma som spesialiserer seg i digital datalagring. Dermed matcher IP-adressene fra totalt seks anonyme eposter med hverandre.

Innholdet i flere av dem må kunne karakteriseres som slakt av både NFF og dommersjef Terje Hauge, melder TV 2. Hauge beskyldes i en av epostene for å ha forårsaket et tosifret antall norske dommeres avgang, samt bedrive elendig personalbehandling.

Dermed øker antall mailer NFF mener Edvartsen står bak i den pågående dommerstriden. Samtidig kobles disse nå for første gang også offisiell korrespondanse sendt i hans eget navn. NFF føler seg dermed sikre på at Edvartsen står bak - og har sendt - samtlige av de anonyme epostene.

– NFF har avsluttet arbeidsforholdet til Edvartsen med umiddelbar virkning på grunn av grovt pliktbrudd og annet vesentlig mislighold av arbeidsavtalen. Saken skal for retten, og som arbeidsgiver ønsker ikke NFF å prosedere detaljer i en personalsak i media, skriver kommunikasjonssjef Svein Graff i en sms til TV 2.

Edvartsens advokat John Christian Elden har ikke ønsket å kommentere saken før TV 2 utleverer all informasjon knyttet til epostene og IP-sporingen av disse, samt hvilket firma som har utført jobben og rapporten som er skrevet. Kravet er ikke er imøtekommet.

Edvartsen hevder overfor VG at han ikke kan ha befunnet seg på Kongsvinger i de aktuelle tidsrommene, og at lokale forhold har påvirket IP-adressen hans.

NFFs egne undersøkelser skal imidlertid ha utelukket mulighetene for at epostene er manipulert eller påvirket på noen måte.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken