Søndagens motocrossløp på Bruvoll inneholdt alt man kan forvente av et slikt arrangement. Store hopp, eksos og fart. Det eneste som skilte dette løpet fra de vanlige løpene var at det inneholdt kun jenter.

Tony Børrud er leder av Kongsvinger Motorklubb og arrangør for helgens løp.

– Det er mye jobb å arrangere dette, mest fordi vi er et lite miljø.

Allikevel er det verdt det skal vi tro arrangøren, Børrud er veldig fornøyd med interessen blant jentene.

– Ja det begynner å skje noe nå, sier han, før han fortsetter:

– I en tidligere mannsdominert sport er det gledelig å se at jentene nå kommer for fullt.

Debutanten

Det var jenter i alle aldre og med helt forskjellig erfaring som stilte til start.

18 år gamle Kristina Håkonsen fra Hamar kjørte sitt første løp i helgen.

– Jeg har bare kjørt enduro tidligere og ville ha noe med litt mer fart, sier Hamar-jenta fornøyd.

At hun fikk motorsykkelen sin først i går la ingen demper på entusiasmen.

– Jeg er litt nervøs før start men synes det er gøy når det går fort og jeg kan hoppe mer enn i enduroen, sier Håkonsen.

Gjengangeren

Kongsvinger-jenta Caroline L. Iglebæk er bare 17 år, men har allerede drevet med motocross i 12 år. Hun fikk som så mange andre diesellukt og eksos inn i tidlig alder via pappa og søsken.

– Jeg synes det er gøy at det ikke bare er å sitte rolig og gasse på, sier Caroline, som er elev ved idrettslinja på Øvrebyen.

Der får hun trene hver dag og dyrke videre sin lidenskap for motocross.

Klare mål

At mange jenter stilte til start i helgens løp betyr ikke at jentene er i overtall i de ulike klubbene, fortsatt er det gutta som regjerer. Men Caroline understreker at noe av det morsomste hun vet er å trene med og konkurrere mot gutta.

– Ja, det er jo ikke sånn at det er mange jenter enda, så det morsomste er fortsatt å slå gutta, forklarer Kongsvinger-jenta.

Med en femteplass bak seg i NM har hun allerede fått bekreftet sitt talent og skal vi tro den etter hvert så erfarne motorsyklisten rett får vi høre mer fra den kanten i årene som kommer.

– Jeg hoder på med målrettet trening og vil gjøre det bedre enn femteplassen sist. Jeg vil bli best, norgesmester, sier Caroline sjølsikkert.

Pendleren

Vilde Marie Holt er 12 år og bor på Borgen ved Kløfta. Allikevel er hun medlem av Kongsvinger Motorklubb. Hun deltar på så mange treninger som mulig men lar ikke leksene bli liggende av den grunn:

Leksene blir gjort i bilen på vei til trening og hun har som regel har mandagene fri til leksearbeid.

– Siden mamma er lærer er jeg nødt til å gjøre leksene mine, men det går greit å kombinere skole og trening foreløpig, avslutter Vilde Marie.