Den store travfesten

Bjørn Steinseth liker seg på Kongsvinger. I kveld kjører han flere løp under den store travfesten. Foto: Morten Sand

Bjørn Steinseth liker seg på Kongsvinger. I kveld kjører han flere løp under den store travfesten. Foto: Morten Sand

Artikkelen er over 5 år gammel

I kveld kjører store stjerner innen travsporten på Kongsvinger travbane.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Leder Oddny Delet i Brandval og Kongsvinger Travlag ble oppglødd da startlisten forelå denne uken. Hun har aldri vært med å arrangere et bedre travstevne, tross over 20 års fartstid i sporten.

– Bortsett fra Biri, tror jeg ingen baner i Hedmark og Oppland har arrangert maken til stevne. Selv om det er storløp i Stavanger denne helga, har vi greid å lokke til oss fantastisk mange bra hester og kusker, smiler Delet.

Selv er Delet tidligere kåret til årets ildsjel i trav-Norge. Hennes lag er kåret til årets travlag i Norge.

Denne uken var det også en stor og rosende reportasje og fagbladet Trav- og Galoppnytt om den store dugnadsklubben.

Søndag inviteres publikum og de aktive til Norges eneste 1.400-metersbane og et anlegg verdt mange, mange millioner. I dag er det ingen gjeld knyttet til banen.

Kommer med stjerne

Mange trodde kanskje at Geir Vegard Gundersen skulle droppe kjøringen til fordel for Forus Open. Eidskog-kusken velger dog å komme, mens han i dag er i Sverige og kjører storløp med familiehesten Fetter’n TG.

«GV» tar med seg av landets beste hester til Kongsgvinger, Playful. Han trener selv hesten som mange nok lar stå alene på kupongen de spiller i morgen.

– Han møter riktig motstand og skal regnes med vinnersjanse om det løser seg noenlunde fra sport åtte, er Gundersens vurdering om den formsterke elitehesten i Stallskriket.

– Geir Vegard er en særdeles fin ambassadør for travsporten og jeg er meget glad for at han kommer hit, sier Delet.

Blant mange kjente travkusker som kommer er også Erik Killingmo, Glenn Kramer Stenberg (flyttet nylig dra Drammen til Eidskog), Cato Antonsen, Odd-Arne Sagholen, Magnus Helland og Tor Wollebæk.

Verdensmester kommer

Det lokale travlaget sørger for at det blir mer enn bare full fart i banen og spill for over en million kroner rundt omkring i hele landet.

Delet lokker med god servering og god underholdning gjennom blant annet verdensmester i westernridning, Cecilie Haldammen fra Kongsvinger.

De unge får sjansen til å prøve ponniridning.

I fjor omkranset nærmere 2.000 tilskuere den aller første totalisatorkjøringen på Kongsvinger.

Artikkeltags