– Cupen er viktig for oss

Gjensyn: I kveld møter Tom Nordlie Start - som han trente til sølv i Tippeligaen i 2005. - En helt åpen kamp, er hans vurdering av cupoppgjøret på Gjemselund.
FOTO: OLE-JOHNNY MYHRVOLD

Gjensyn: I kveld møter Tom Nordlie Start - som han trente til sølv i Tippeligaen i 2005. - En helt åpen kamp, er hans vurdering av cupoppgjøret på Gjemselund. FOTO: OLE-JOHNNY MYHRVOLD

Artikkelen er over 5 år gammel

Med en tropp som nærmer seg skadefri, åpner KIL i kveld høstsesongen med cupkamp mot Start. REFERAT I RADIO I

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Å bruke ordet høstsesong før mange verken har fått feriepenger eller reist bort høres merkelig ut. Men på grunn av EM-sluttspillet får man ikke spille toppseriekamper i Norge.

Derfor har KIL-spillerne hatt sin ferie. De møttes igjen fredag, og har allerede hatt fire økter i bena før kveldens cuprunde – som er dyttet inn i programmet fordi det er fridag i EM i Polen og Ukraina.

Færre på skadelisten

– For hele klubben er cupen viktig. Kommer vi til fjerde runde og kampene trekkes, kan absolutt alt skje. Dessuten har det jo en del å si økonomisk. Ingen skal være i tvil om at vi skal gjøre alt som står i vår makt for å slå Start, sier Nordlie – som trente Sørlandets fotballstorhet til sølv i Tippeligaen i 2005.

Før spillerne dro på ferie fikk de et egentreningsprogram av assistenttrener Arne Kristian Hansen. Uavhengig om ferien var i Norge, Danmark, Spania eller Hellas skulle det gjennomføres minst ni tøffe økter.

– Ingen har fått kjeft fordi de virker tunge etter ferien. Tvert imot synes jeg det har sett bra ut så langt. Også på skadefronten. Magnus Solum tråkket over, men er på vei tilbake. Han rekker forhåpentligvis seriekampen mot Bærum 30. juli. Kai Olav Ryen trodde vi skulle være klar, men nå har han fått en betennelse. Tobias Holmen Johansen har slitt med prolaps i sju uker. Nå er den i ferd med å trekke seg tilbake, oppsummerer Nordlie.

Trenerapparatet har selvsagt evaluert vårsesongen. Etter en tredjedel av sesongen ligger KIL på niendeplass.

Men det skiller bare ett poeng opp til Tromsdalen på sjetteplass, som gir kvalifiseringskamper om opprykk til Tippeligaen.

Ingen mål på dødball

Det er fem sentrale punkter som er presentert overfor spillerne:

  • Presset på ballfører har vært for slapt og må bli mye bedre.
  • Spillerne må bli enda bedre på gjenvinning av ballen.
  • Gjennombruddshissigheten må bli bedre for å skape flere sjanser og score mål.
  • Lojalitet, både til egne arbeidsoppgaver og i forhold til laget.
  • Mål på dødball. Så langt har ikke det skjedd i seriesammenheng denne sesongen.

Lester på vei

– Jeg er enig i at vi både burde skapt flere sjanser og scoret flere mål. Hever vi nivået på de tre første punktene, da kommer trøkket framover på banen, mener Nordlie.

– Føler du at folk rundt klubben har for høye forventninger til laget?

– Nei, det skal være forventninger. Ellers ville det vært kjedelig. Dessuten avsluttet vi forrige sesong med ni kamper uten tap, og innledet året på en meget sterk måte. Vi valgte å satse på 13–14 meritterte spillere og resten unggutter i stedet for 22 jevne spillere. Da blir det merkbart når fire-fem spillere blir skadet omtrent på en gang, mener Nordlie.

KIL-treneren ser også fram til mer konkurranse om plassene offensivt. Solum er som nevnt på vei tilbake etter benbruddet.

Og førstkommende søndag ankommer Lester Blanco byen. Han er angriper og har landskamper for El Salvador.

Artikkeltags