Byggeboom i 1. divisjon

Artikkelen er over 12 år gammel

Det finnes omtrent ikke et 1. divisjonslag som ikke jobber med konkrete planer om nytt stadion.

DEL

Om du tror KIL Toppfotball er alene om å ha nytt stadion på topp av ønskelisten, tar du grundig feil. Glåmdalen har, blant annet med hjelp av nettavisens klubbpresentasjon, sett på planene for hver enkelt klubb i 1. divisjon.

Den viser at det kommer til å skje store arena-endringer i løpet de to nærmeste årene. Og KILs mål om en stadion til 50–60 millioner kroner, topper på ingen måte utbyggingslistene.

Av de 16 lagene, er det bare tre klubber som ikke har nytt stadion eller store forbedringer på prioriteringslisten sin. Den ene er Molde, som fikk ny arena i gave fra Kjell Inge Røkke for få år siden. Den andre er Skeid, som spiller sine hjemmekamper på Bislett. Siste klubb uten nye stadionplaner er Haugesund.

Disse lagene i 1. divisjon er i ferd med å bygge eller har planer om ny stadion - eller forbedre dagens arena:

Briskeby blir ny

Bodø/Glimt: Har en langtidsplan for tribuneanlegget. Har fått to nye tribuner i løpet av de siste tre-fire årene.

Bryne: Har politisk vedtak om at ny stadion skal stå ferdig i 2008 - med kapasitet på mellom 6.000 og 8.000 tilskuere. Finansieringer på 150 millioner kroner er i boks.

Hønefoss: Bygger en helt ny stadion med kunstgrasbane, som skal ferdig i starten av 2008. Kapasiteten blir 3.000 tilskuere etter første byggefase og ytterligere 5.000 nye plasser etter byggefase to.

Ham-Kam: Ny stadion skal bygges rundt der dagens Briskeby er, og stå klart i 2008. Det er Hamar Sportsanlegg på oppdrag av Hamar kommune som står bak, og finansiering skal blant annet skje gjennom salg av aksjer i Hamar stadion. Prislappen er antydet til 80 millioner kroner for tribuner, nytt grasteppe og flomlys.

Løv-Ham: Jobber med ny stadion som skal stå klar i 2008. Håper at forbundet godkjenner spill på Krohnsminde også kommende sesong.

Mandalskameratene: Jobber med to alternativ. Det ene er å få nytt stadion med et nytt kulturhus og bane midt i byen. Alternativ to er å bygge et nytt anlegg der stadion ligger i dag. Målet er å ha ett av alternativene klare til seriestart 2009 eller 2010.

Notodden: Planlegger å legge kunstgras til sommeren. Håpet er imidlertid å få en ny stadion som kan stå klar i løpet av sesongen.

Moss: Det jobbes hardt og planer er utearbeidet. Ifølge trener Geir Bakke er målet å få er ny stadion med moderne fasiliteter på plass snart - bare samspillet mellom sponsorer, klubb og politikerne går opp.

Sogndal: Har sitt nye stadion snart ferdigbygd. Begge endene og den ene langsiden er tatt de siste årene. Den siste langsiden er snart ferdig. Det er snakk om en total kapasitet på 5.000-6.000 tilskuere nå.

n Sparta: Har en prosjektgruppe som er godt i gang. Er i dialog med kommunen, og målet er å få opp en ny stadion med kapasitet på 12.000 tilskuere. En ny tribunedel kan stå klar allerede i 2008.

n Tromsdalen: Satser alt på ny tribune til 2008-sesongen - med plass til 1.200-1.300 tilskuere. Har bare noen hjemmesnekrede greier som provisorisk tribune i dag.

Raufoss: Er i gang med nytt stadion som sannsynligvis står klart neste år. Vi få en kapasitet på 6.000 tilskuere, og også være tilgjengelig for alt idrettsliv på Raufoss.

Artikkeltags