Bundesliga neste

Vegar Eggen Hedenstad er klar for Freiburg.

Vegar Eggen Hedenstad er klar for Freiburg. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Ryktene rundt Vegar Eggen Hedenstads fotballframtid har versert i lengre tid. Nå reiser han til Tyskland.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Det var Nettavisen som først kom med nyheten

For Vegar Eggen Hedenstad har proffdrømmen gått i oppfyllelse. Stabæk-spilleren skrev under en fireårskontrakt med Bundesligaklubben Freiburg tirsdag formiddag.

Tirsdag ettermiddag er 21-åringen med på sin første trening. Onsdag reiser han på treningsleir med sin nye klubb til Østerrike. Han har spilt sin siste kamp for Stabæk.

– Jeg er veldig fornøyd med klubben og kontrakten. Det er en liten, intim klubb (nr. 12 i fjor) hvis du kan bruke det uttrykket om en Bundesligaklubb. Jeg er tatt imot av en masse hyggelige mennesker. Det sportslige tilbudet har dessuten virket veldig bra. Det var viktig for meg, sier Eggen Hedenstad, som fikk sin A-landslagsdebut i vinter, til NTB.

Enig tirsdag

Han reiste til Tyskland sammen med agent Tore Pedersen mandag og kom altså til enighet med Freiburg tirsdag om sin personlige kontrakt. Stabæk og Freiburg var blitt enig i forkant.

Bærumsklubben får en pen og etterlengtet slump penger for 21-åringen som kom til klubben fra Elverum i 2006 og ble seriemester med Stabæk i 2008. Eggen Hedenstad hadde kontrakt ut 2012-sesongen. Han står med to A-landskamper for Norge.

– Det var viktig for meg at Stabæk skulle sitte igjen med noen penger for meg. Jeg har hatt en flott tid der. Gode trenere, lagkamerater, supportere, sier Eggen Hedenstad som etter det NTB erfarer er tiltenkt en plass i Freiburgs førsteellever.

Ingen garanti

– Jeg har ingen garanti. Nå får jeg vise meg fram på trening, så får vi ta det derfra. Jeg håper selvfølgelig å få spille når serien starter. Det er høyreback jeg er kjøpt inn som. Det er nå det begynner, oppsummerer en meget ambisiøs og offensiv Eggen Hedenstad som også har spilt venstreback. Da Stabæk tok et suverent junior-NM i 2008 var han for øvrig svært dominerende som midtbanespiller.

Stabæk mister dermed en nøkkelspiller i høstsesongen. Også Ricardo Clark forsvinner 1. august. I utgangspunktet skal han tilbake til Frankfurt.

– Vi jobber med nye spillere. Tre nye mann er nå aktuelle, sier trener Petter Belsvik.

Pengene fra Eggen Hedenstad-salget bli trolig øremerket til høstens innkjøp.

(ANB)

Artikkeltags