Legumi og Tronbøl løp sammen med Kjetil Ask og Ole Petter Ringnes hele første runden.
Ut fra vending etter halvløpt distanse, dro imidlertid Legumi og Tronbøl fra de to andre. Senere måtte Ringnes bryte løpet, mens Kjetil Ask løp inn til fjerdeplass.
De to løperne i teten holdt følge fram til 30 kilometer. Da gjorde italieneren et rykk som Morten Tronbøl ikke klarte å svare på. Til tross for at Tronbøl måtte ta til takke med plass nummer to på seierspallen, var Brane-løperen kjempefornøyd med maratonløpet.
– Dette gikk kjempefint. Jeg er overhodet ikke skuffet over å bli nummer to. At jeg blir slått av Gianluci Legumi er ingen skam. Han er en mye bedre maratonløper enn meg. Ifølge ham selv har han en personlig rekord på litt i overkant av 2.20. Det sier det meste om styrkeforholdet mellom oss to, forteller Morten Tronbøl.

Ett minutt framgang
Gianluci Legumi slo fjorårets vinnertid med nesten minuttet.
Morten Tronbøl, som i fjorårets maraton ble nummer fire, slo sin tid fra i fjor med nesten minuttet. Med dette var Tronbøl kjempefornøyd med prestasjonen. Etter målpassering trodde han at italieneren hadde holdt igjen litt under løpet.
– Jeg tror Gianluci hadde mer å gå på. Han virket utrolig sterk underveis. Jeg bare ventet på at han skulle rykke i fra. Da han slo til etter 30 kilometer, hadde jeg ingen mulighet til å følge med. Kongsvinger Maraton gav meg imidlertid en pekepinn på at jeg er i rute foran Oslo Halvmaraton og Drammen Maraton, sier Morten Tronbøl.