Åpnet den nye ishallen

KUTTET SNORA: Kongsvingers ordfører Øystein Østgaard kuttet snora, og markerte den offisielle åpningen av den nye ishallen i Kongsvinger. Snora holdes av Andre Haugen fra Kongsvinger (tv) og Jim Andreas Tilley fra Ski. De to møttes til U14 kamp etterpå.

KUTTET SNORA: Kongsvingers ordfører Øystein Østgaard kuttet snora, og markerte den offisielle åpningen av den nye ishallen i Kongsvinger. Snora holdes av Andre Haugen fra Kongsvinger (tv) og Jim Andreas Tilley fra Ski. De to møttes til U14 kamp etterpå. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Ordfører i Kongsvinger Øystein Østgaard hadde æren av å åpne den nye Kongshallen, og skrøt samtidig av standarden på kommunens idrettsanlegg.

DEL

Ordføreren sa til tilskuerne i Kongshallen at selv om politikere ofte var ute på glattisen, så var det likevel moro å åpne en ishall. Han understreket også at byen hadde gode idrettsfasiliteter.

– Det sies at vi i Kongsvinger har idrettsanlegg på linje med byer på 40–50 000 innbyggere. Ishallen er det siste tilskuddet i den rekken. Vi har fra før en golfbane som er rangert som nummer tre i landet, sa han i sin åpningstale i ishallen.

Selve snorklippingen foretok ordføreren med en nyslipt skøyte, og selv om han hadde enkelte tekniske problemer med selve snorkuttingen, ble hallen omsider åpnet.

– Rent praktisk var det en uvant og jeg var ikke noe flink til å bruke verktøyet, men det gikk da.

Snora var sterk, men skøyta var skarp nok den. Jeg må innrømme at det var en morsom gimmick, fortalte han etter at den offisielle åpningen var unnagjort.

Ser opp og fram

Østgård forteller at han vil bli å se i hockeyens nye storstue framover.

– Det er en knallfin hall og jeg kommer til å gå hit på kamper, men det er litt begrenset med hvor mange kamper jeg får sett av både fotball og ishockey. Men at jeg vil komme hit å se på, det er helt sikkert, sa ordføreren.

Også styrelederen i Kongsvinger Knights–elite strålte over at den nye hallen endelig var offisielt åpnet.

– Nå er jeg meget, meget glad. Dette er en enormt stor dag for Kongsvinger ishockey. Dette er en sak som vi har jobbet for i mange år, og nå er den nye storstua endelig på plass, smilte Stian Ellingsen.

Han forteller at nå som rammene rundt er på plass, så er det bare å rette blikket opp og fram for det sportslige.

– Nå har vi de fasilitetene vi trenger, da kan vi rette blikket framover, fortsetter han.

Selv om hallen ikke helt er ferdigstilt for spill i eliteserien, tror Ellingsen på driftslederens løfte om at hallen blir ferdigstilt.

– Det har han lovet, og da er det i orden dersom vi havner der, avsluttet styrelederen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken