5. plass i Tsjekkia

I FARTA: Gjennom helgen har Mats Lysen kjørt på høyde med de aller beste i europaeliten i rallycross. Han ble til slutt nummer fem i A-finalen.

I FARTA: Gjennom helgen har Mats Lysen kjørt på høyde med de aller beste i europaeliten i rallycross. Han ble til slutt nummer fem i A-finalen.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Mats Lysen endte på 5. plass i årets siste EM-runde i rallycross.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Etter å ha kvalifisert seg til et fjerde startspor i A-finalen under EM-runden i Tsjekkia, endte 18-åringen til slutt nest sist i A-finalen, på en 5. plass. Det er Lysens andre årsbeste – kun overskygget av en tredjeplass han tok for to EM-runder siden. Vant gjorde europamester Sverre Isachsen, foran Frode Holte og Kenneth Hansen. Sistnevnte skal låne ut bilen sin til nettopp Mats Lysen under et jublieumsløp på legendariske Lyngbåsbanen i starten av oktober.

Lysen har kjørt én A-finale tidligere i år. Det var i Tyskland, der han kjørte inn til en imponerende tredjeplass. Totalt i sammendraget kommer Mats Lysen til å klatre minimum to plasser. Det vil si at Lysen blir dårligst nummer sju i sammendraget denne sesongen, men dersom Andreas Eriksson ikke skulle ta nok poeng, er det også mulig for Lysen å bli nummer seks i europamesterskapet i sin første sesong i Divisjon 1.

Brandval-føreren uttalte før sesongen at to A-finaler og topp 10 etter endt sesong var målsetting. Dermed har han nådd årets mål med god margin.

Artikkeltags