SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Rosenborg prioriterer cupfinalen

Trondheim  20181124.
Eliteserieavslutning i fotball mellom Rosenborg og Bodø/Glimt på Lerkendal Stadion.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Trondheim 20181124. Eliteserieavslutning i fotball mellom Rosenborg og Bodø/Glimt på Lerkendal Stadion. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto:

Av

Rosenborg er ute av Europa League. Nå tenker de bare på cupfinalen som spilles førstkommende søndag.

DEL

Oddstips (Siste) Spillsenterets øvrige torsdagsmeny:

Oddssingel Europa League: Europa-eventyret fortsetter i Sarpsborg

Oddssingel Europa League: Rangers spilles til overodds

Oddstips Eliteserie-kvalik: Aalesund og Grønner er på vei mot Eliteserien

V4-lunsj Sverige: Ohlsson viser vei mot lunsjkronene

V5-lunsj Norge: Kan gigafavoritten tape på Momarken?

En ny gnistrende oddstorsdag har vi foran oss. Etter å ha fått servert spennende Mesterliga-fotball i to dager nå, så er det Europa League som står i fokus torsdag. Mange kjente lag skal ut. Blant annet Arsenal, Chelsea, Sarpsborg, Rosenborg og en hel haug til. I tillegg spilles det en meget viktig kvalikkamp om opprykk til Eliteserien mellom Aalesund og Sogndal. Det er masse spillbare objekter å finne, og vi tror denne torsdagen kan bli en ordentlig opptur. 

Fredag kan du stikke av med 214 millioner kroner i Eurojackpot. Lever kupongen her!

Rosenborg – Celtic (Pause/fulltid dobbel) B/B 2,20

Rosenborg kan ikke gå videre fra gruppespillet, og de skal spille cupfinale mot Strømsgodset førstkommende søndag. Denne kampen tviler jeg sterkt på at de vil prioritere. Celtic på sin side har alt å spille for.

Europa League har vært en sørgelig affære for Rosenborg denne sesongen. De har tapt samtlige fire kamper og har 3–12 i målforskjell.

De er sjanseløse på å komme seg videre fra gruppe B, selv om de skulle vinne de to siste kampene. Rosenborg har rett og slett reist rundt i Europa og blitt pisset på, som Kjetil Rekdal muligens ville sagt det. Tolv baklengsmål på de fire første kampene er dårligst av alle lagene i Europa League denne sesongen.

Nå kan du skrape Flax-lodd her!

Med unntak av den første kampen i gruppespillet, hvor de tapte 0–1 på Celtic Park, har de blitt overkjørt i de øvrige tre matchene.

De tapte 1–3 hjemme mot Leipzig i første hjemmekampen, før de fikk juling i Salzburg, hvor de tapte 0–3. I hjemmekampen mot Salzburg gikk det ikke stort bedre. Den tapte de hele 2–5 på Lerkendal.

Nå har trønderne sikret seriegullet, og de har også tatt seg til cupfinalen på Ullevaal hvor de skal møte Strømsgodset. Til tross for at Rosenborg kan sikre seg «the double» på søndag, så har prestasjonene på banen denne sesongen vært variable.

Jeg tror ikke trønderne vil prioritere denne kampen når det bare er fire dager til cupfinalen. Det er viktigere for dem å vinne på Ullevaal enn å få et godt resultat mot Celtic. RBK-trener Rini Coolen velger blant annet å hvile Pål André Helland.

Celtic kan ikke ta lett på denne kampen. De trenger tre poeng for å sørge for å være i posisjon til å gå videre fra gruppen før siste runden. Skottene ligger på tredjeplass med seks poeng før torsdagens kamper. Det er like mange poeng som RB Leipzig på annenplass, men Celtic har vesentlig dårligere målforskjell. Skottene trenger å vinne med flere mål på Lerkendal om de skal henge med i kampen om en plass i utslagsrundene i Europa League.

De har hatt et godt tak på Rosenborg. Skottene har kun tapt én av de ni siste innbyrdes oppgjørene mellom lagene, og de har vunnet seks.

Dette mener jeg er en soleklar borteseier, men oddsen er kjedelig. 1,55 i odds på ren borteseier velger jeg vekk. Da synes jeg det er mer interessant å spille på at Celtic leder både til pause og til full tid. Det gir 2,20 i odds. Det er akseptabelt som singelspill, mener jeg. Spillestopp er klokken 1855.

Klikk her for å levere dette spillet