SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Newcastle kvitter seg med mandagsmarerittet

Newcastle United's Salomon Rondon, right, celebrates scoring his side's first goal of the game with Sung-Yeung Ki  during the English Premier League soccer match between Newcastle United and AFC Bournemouth at St James Park stadium, Newcastle, England. Saturday Nov. 10 2018 (Owen Humphreys/PA via AP)

Newcastle United's Salomon Rondon, right, celebrates scoring his side's first goal of the game with Sung-Yeung Ki during the English Premier League soccer match between Newcastle United and AFC Bournemouth at St James Park stadium, Newcastle, England. Saturday Nov. 10 2018 (Owen Humphreys/PA via AP) Foto:

Av

Newcastle sine siste tolv mandagskamper har vært spilt på bortebane, og de har kun vunnet én av dem. Med Salomón Rondón tilbake kan de gjøre noe med den statistikken.

DEL

Oddstips (Siste) Spillsenterets øvrige mandagsmeny:

Oddssingel La Liga: Real Sociedad skal ta sin første hjemmeseier

Lunsjtrav: Bankerfritt og spennende lunsjomgang

Mandagens langoddsprogram er slett ikke verst. I Premier League spilles det en meget viktig bunnkamp mellom Burnley og Newcastle, og i La Liga er det kamp mellom Real Sociedad og Celta Vigo. Det er kamp i Serie A, og i Danmark venter bortekamp for Sivert Heltne Nilsen og AC Horsens mot AGF Aarhus. I tillegg jakter Hamburger SV tre nye poeng hjemme mot Union Berlin i tysk 2. Bundesliga. I NHL er det fullt kjør om dagen og natt til tirsdag er det fem kamper som skal spilles.

Utrolige 56 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

Burnley – Newcastle United 2,50 – 3,05 – 2,60 B (spillestopp kl. 2055)

Burnley var den store overraskelsen i Premier League sist sesong. De gikk fra å være en nedrykkskandidat til å ta en plass i Europa League-kvalifiseringen, men 2018-2019-sesongen har vært en skikkelig buklanding for Sean Dyche sine menn.

De fikk en elendig start på sesongen, og klarte kun å ta ett poeng på de fem første kampene. Like etter at de røk ut av Europa League-kvaliken fikk Turf Moor-laget en opptur, men i de fem siste kampene siste kampene har de kun blitt ett poeng. Og nå kan de ikke skylde på Europa League-spill.

Nå er det Cyber Monday-salg på fotballdrakter. Se alle årets Premier League-draktene her!

The Clarets tok sine første poeng i Premier League denne sesongen da de banket Bournemouth 4–0 i slutten av september. De fulgte opp med å vinne 2–1 mot Cardiff, men oppturen varte ikke lenge.

Etter å ha tapt tre kamper på rad, tok Sean Dyche og Burnley ett sterkt poeng borte mot Leicester før landslagspausen. Den målløse kampen mot East-Midlands-laget var Burnleys femte kamp på rad uten seier. Men de har møtt tøff motstand. De har blant annet møtt Chelsea og Manchester City.

Formkurven til Newcastle peker motsatt vei. Newcastle vant de to siste kampene før landslagspausen mot henholdsvis Watford (1–0) og Bournemouth (2-1). De er ubeseiret i de tre siste kampene før bortekampen i Lancashire.

Men: De siste tolv Premier League-kampene til Newcastle som har vært spilt på mandager har alle vært spilt på bortebane. Den eneste mandagsseieren i denne perioden kom borte mot Stoke.

Nå tror jeg at Newcastle bryter mandagsforbannelsen. Det er tendenser i Newcastle-laget som gjør at jeg har tro på at de kan ta alle tre poengene på Turf Moore mandag kveld.

Begge seirene til The Magpies har kommet på St. James Park, og nå jakter de sin første borteseier for sesongen. Selv om Newcastle ikke har vunnet på bortebane, så er de ikke enkle å spille mot. De har kun tapt borte mot Spurs, Manchester City og Manchester United på bortebane, og alle kampene er tapt med ett måls margin. De tre andre bortekampene til Rafa Benitez sine menn har endt uavgjort mot Cardiff, Crystal Palace, og Southampton.

Cyber Monday-kupp: Se alle sesongens nye Newcastle-drakter her!

De tre lagene holder samme nivå som Burnley, sånn noenlunde, iallfall. Den eneste kampen til The Clarets mot lag på nedre halvdel av tabellen endte 1–1 mot Huddersfield. En liten kuriositet å så måte er at Benitez har spilt uavgjort i seks av de siste elleve Premier League-kampene mot britiske managere. Statistikken viser at tre av de siste fire matchene mellom disse to lagene har endt med poeng deling. Det er slett ikke usannsynlig at det kan bli utfallet også denne gangen, men jeg tror Newcastle er litt på gang nå.

Burnley mangler James Tarkowski er ute. Steven Defour og Jóhann Berg Gudmundsson er usikre til mandagens kamp.

Newcastle sin venstreback Paul Dummett må stå over kampen mot Burnley på grunn av en skade han pådro seg i landskampen for Wales i forrige uke. Jamaal Lascelles, Jonjo Shelvey og Yoshinori Muto vil alle tre bli testet før kampen.

Newcastle har funnet formen. De viste bra takter før landslagspausen, og med Salomón Rondón på plass i angrepet er Newcastle betydelig styrket offensivt. Det har de også vist i de siste kampene. Burnley tok et viktig poeng i forrige serierunde, men de har hatt en svak sesong så langt. Jeg tror de får problemer mot et Newcastle-lag som vil kvitte seg med mandagsspøkelset. Oddsen for Newcastle-seier er 2,60. Det er spillbart, slik jeg ser det.

Klikk her for å levere dette spillet