SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Må Guardiola rett og slett forandre seg?

Manchester City's manager Pep Guardiola arrives for the English FA Cup soccer match between Manchester City and Huddersfield Town at the Etihad stadium in Manchester, Wednesday, March 1, 2017.(AP Photo/Dave Thompson)

Manchester City's manager Pep Guardiola arrives for the English FA Cup soccer match between Manchester City and Huddersfield Town at the Etihad stadium in Manchester, Wednesday, March 1, 2017.(AP Photo/Dave Thompson) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

«Angrep er det beste forsvar» sendte i hvert fall City ut av Mesterligaen.

DEL

Søndagsbongen (Siste) Per Guardiola og Manchester City har garantert ikke kommet over Mesterliga-exiten mot Monaco når de løper ut på Etihad søndag. Det er ingen fordel, men samtidig er de et lag det nesten er umulig å stå imot hvis de får lov til å eie ballen og kjøre angrep. Forsvar derimot, det kan de ikke. Og det kan selvsagt Liverpool utnytte. For dem er City nesten en ønskemotstander: Et godt lag som ikke spiller på fysikk. Da pleier jo Liverpool å vinne!

Altså en helgardering i kamp 1 på søndagsbongen. Og jeg garderer faktisk Barcelona også, mens Roma hjemme fortsatt er en H for meg, selv om den plettfrie hjemmestatikken ble ødelagt mot Napoli.

Sjekk all verdens tabeller og fotballfakta på nifs.no

Nederst i saken finner du spillforslag som kan leveres direkte på nett eller mobil. Innleveringsfristen er søndag klokken 1655.

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

1. Manchester City - Liverpool  H(UB)

Pep Guardiola har alltid spilt etter filosofien «angrep er det beste forsvar», men det er mulig han må begynne å revurdere. Manchester City sliter i hvert fall stort med å forsvare seg, det viste de nok en gang mot Monaco. Og Liverpool er best mot de beste...

2. Deportivo La Coruña - Celta Vigo  H

Coruña har kommet seg litt vekk fra nedsrykksstreken med åtte poeng på de fire siste, inklusive seier over Barca sist! Her tar de imot et Vigo-lag som hadde kamp mot Krasnodar i Europaligaen torsdag. Og bortelaget har bare to poeng på sine fire siste kamper.

3. Sporting Gijón - Granada  (H)U

Utrolig viktig kamp! I La Liga virker Osasuna ganske fortapt helt sist, mens disse to fortsatt har et håp om å redde seg. Men blir det en taper her, ligger den i så fall dårlig an. Ingen av dem har vist mye form de siste kampene, jeg skal i hvert fall ha med U!

Følg Spillsenteret på Facebook!

4. Barcelona - Valencia  H(U)

Barcelona gikk fra tidenes comeback mot PSG, til tap for Deportivo sist. Ja, den fotballen... Tapet kan rett og slett koste dem ligatittelen! Valencia slo Real Madrid for en liten måned siden, men har etter det vært varierende. Jeg hiver på en gardering – mest på gøy.

5. Silkeborg - FC København  B

Det er ingen danske lag som er gode nok til å stoppe FCK for tiden. Ståle Solbakkens menn har så langt valset gjennom Superligaen uten ett eneste tap, og det er ingenting ved Silkeborg som tyder på at de er et lag som klarer å stå imot.

6. Brøndby - Lyngby  H

Brøndby har et like trygt grep om sølvet som FCK har om gullet. De er ti poeng foran neste lag, som er nettopp søndagens motstander. Lyngby er et bra bortelag (6-2-4), men er ikke i noen voldsom form. Tar sjansen på at ett tegn holder.

7. FC Midtjylland - Nordsjælland  (H)B

Midtjylland er ikke like gode som for et par år siden, men de er trygt inne blant de seks beste, som får spille i det «øverste» sluttspillet i den siste tredelen av sesongen. Nordsjælland kjemper hardt for å komme seg opp dit, og har to strake seire. Anbefaler gardering!

8. Borussia M'bach - Bayern München  B

Mönchengladbach hadde kamp så sent som torsdag, i Europaligaen. Bayern har hatt en uke på å lade opp, og det vil være galskap å ikke ta med B-en. Jeg tror vel egentlig den kan stå ganske greit ugardert.

9. Dijon - Saint-Etienne  (U)B

I Frankrike har Dijon bare ett poeng på de fire siste. Det betyr at de lever særdeles farlig, de innehar i øyeblikket den siste trygge plassen i toppserien. Saint-Etienne er i et slags ingenmannsland. De er ute av form, men selvsagt gode nok til å ta alle poengene her.

10. Paris Saint-Germain - Lyon  H(B)

PSG har neppe kommet seg etter sjokk-exiten mot Barcelona i Mesterligaen. Slo bunnlaget Lorient med bare 2-1 sist, og her kommer et lag som på sitt beste kan gi dem kamp. Lyon har vunnet tre av de fire siste.

11. Udinese - Palermo  H

Udinese falt på tabellen i takt med at Antonio di Natale nærmet seg 40, og til slutt la opp i fjor sommer. De ligger ikke like kritisk til som i sist sesong, nå er de i rett under midten. Palermo er ikke helt fortapt, men de har et stykke opp til trygg grunn. Taper det meste.

12. Roma - Sassuolo  H

Roma fikk sitt første hjemmetap for sesongen da Napoli vant 2-1 på Olympiastadion for to runder siden. Men Sassuolo er langt fra av samme kaliber som napolitanerne, de har ikke scoret mål på de tre siste. Jeg er rimelig sikker på en H her.