SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

3,45 i odds på Vålerenga-tap

Bergenseren Bård Finne har til gode å imponere i Vålerenga-drakten.

Bergenseren Bård Finne har til gode å imponere i Vålerenga-drakten. Foto:

Ja, vi har HU på kupongen, men et råtips er borteseier.

DEL

OddstipsOddsprogrammet på denne tiden av året er ikke spekket med heidundrende oppgjør, men i Norge er det action i de fleste divisjonene.

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Vålerenga - Lillestrøm B

Et aldri så lite råtips denne lørdagen er borteseier til Lillestrøm. «Fugla» er i dytten, og står med tre strake seire i eliteserien. Det tok Arne Erlandsen ti serierunder å få skikk på forsvarsspillet, og nå tikker poengene inn på Åråsen.

1-1 borte mot Rosenborg, 4-1-seier hjemme mot Tromsø, 4-2-seieren borte mot Stabæk. Det er knallsterke resultater, som ble fulgt opp med 1-0-seier hjemme mot Viking forrige helg. Den kampen var ikke like imponerende som de tre overnevnte, men tre poeng er tre poeng, og Lillestrøm har selvtillit. Gultrøyene scoret bare syv mål på de ni første kampene, men har hamret inn ti mål på de fire siste.

Den siste måneden har Lillestrøm begynt å ligne Lillestrøm. De har blitt et vanskelig lag å bryte ned, og når de i tillegg scorer så mange mål som de gjør er de en trussel for de fleste lag i Norge. Mye av det offensive spillet avhenger av dagsformen til lynhurtige Erling Knutson. Spissen scoret ikke ett eneste mål på de ti første kampene, men har scoret fem på de siste tre.

Vålerenga er sammen med Strømsgodset sesongens store skuffelse. «Prosjekt Deila» har ikke vist seg som en suksess så langt, og fem seire på de 13 første kampene imponerer kun de mest ihuga sjelene i Klanen. Problemene til Enga kan enklest oppsummeres på denne måten. Toppscoreren heter Jonathan Tollås Nation. Han har scoret tre mål, og er midtstopper.

Før sesongen klarte hovedstadslaget å lokke Bård Finne, Mohammed Keita og Daniel Berntsen hjem fra sine utenlandsopphold, men ingen av dem kan sies å ha slått til i den blå drakten. Finne har klart seg best, men tre mål på 13 kamper er ikke direkte imponerende av en angriper (Tollås Nation regnes som toppscorer på grunn av mindre spilletid). Heller ikke klubbens hjemvendte sønn, Moa Abdellaoue, riktignok hentet hjem sommeren 2015, har levert varene. Skeid-gutten, som for ikke alt for mange år siden var koblet til selveste Arsenal, har bare scoret ett mål på åtte kamper.

Bare fem lag har sluppet inn flere mål enn Vålerenga, men det har vært bedring å spore den siste perioden. Fremdeles går laget fra Oslo-Øst på en blemme i ny og ne, og jeg tør derfor ikke helt å friskmelde dem.

Lillestrøm har i tillegg en god statistikk på Ullevaal, med bare to tap på de siste åtte. Jeg satser derfor pengene på en kruttsterk borteseier til 3,45 i odds. Innsatsen er 100 kroner. Spillstopp 1755.

Vårt tips: Vålerenga - Lillestrøm 1,90 - 3,40 - 3,45 B