Gå til sidens hovedinnhold

Airsoft: – Dette er action og lagspill

ÅSNES: De har spilt dataspill. Alltid. Dette er action hvor de selv spiller hovedrollen. Når de får våpen i hånd og går inn for å ta ut motstanderen, er det alvor. Nesten.

Artikkelen er over 2 år gammel

Når du tror at du er truffet, så er du det. Du er ute. Airsoft-spillet er en gentlemanssport.

– Vårt spill er basert å dette, og i vår klubb settes trivsel, inkludering, sikkerhet og det sosiale høyt, sier Per Gundersen, leder i Elverum Airsoftklubb, bedre kjent som milsim.no.

 

Han sier at klubben som driver mye av sin virksomhet i Solør, er en gjeng joviale folk. Som ønsker flere medlemmer – og særlig jenter velkommen inn i klubben.

– Dersom noen vil vite mer om aktiviteten, vil vi arrangere en åpen dag i løpet av våren, slik at folk kan de komme og prøvespille med oss, sier Gundersen.

Klubben har spill i Bjølsethgrenda, «Fort Haslemoen» og Hovelsåsen.

– I sesongen prøver vi å ha klubbspill hver andre helg. Det er mulig å finne mer informasjon på vår

Facebook-side

Spill inne og ute

Han organiserer spillet. Milsim.no har leid på det nedlagte flyktningmottaket på Hovelsåsen, og den tomme hovedbygningen er en super arena med sine mange innganger, korridorer og rom i flere etasjer.

Gutta, som er i alderen 18 til 50 pluss, er svært forskjellig utstyrt. Noen i full uniform med hjelm og vest, andre med skjorte og olabukse. Alle har briller.

Journalisten får beskyttelsesbriller og en refleksvest for å bli med inn og oppleve spillet. Det smeller fra elektriske våpen, og kulene hagler.

Noe klønete havner journalisten i ilden og blir truffet i låret. Det biter hardt, men ikke avskrekkende. Lurt da å ha briller!

Midt inne i spillet, der inntrengerne angriper fra flere kanter for å ta ut laget som oppholder seg i etasjene i det store bygget, er det ikke vanskelig å forstå at dette er spennende og morsomt.

At det setter spillerne inn i en rolle som oppfattes som reell og får adrenalinet til å pumpe.

Stemningen er høy og temperaturen god. Her er det kamerater som møtes til en dag sammen med gutta, et frikvarter fra hverdagen.

– Det er samholdet med kameratene, de fysiske utfordringene, spenningen og mestringsfølelsen. Når du tar ut motstanderen fordi du har valgt riktig taktikk, har sneket deg innpå og overrumpler dem, forklarer de.

Det er som et dataspill i virkeligheten når 18 gutter og ei jente spiller airsoft på Hovelsåsen

 

Fin fritid

– En fin måte å være sammen med kamerater på. Det er ikke så ofte når du har småbarn, sier Yngvar Johansen.

(Teksten fortsetter under bildet)

 

Dette er avkobling, en sosial arena hvor spillet gir dem action og utfordringer. Fysisk og intellektuelt. Gir en brusende glede når spillerne på laget fungerer godt sammen og kan snike seg innpå og ta ut motspillerne fordi de har gjort taktisk smarte trekk.

Eilèn Birkelund er den eneste jenta i miljøet. Hun og samboer Aage Løkken kjører fra Røros for å delta når det er spill i milsim.no.

– Jeg har alltid spilt dataspill. Mye. Dette er noe jeg og min samboer har sammen. Slik får vi litt tid for oss selv. Uten barn. Det er langt å reise, og vi kan ta det som en helgetur, sier hun.

(Teksten fortsetter under bildet)

 

Per Gundersen understreker at dette er spill og moro sammen med kameratgjengen. En aktivitet som kan koste mye eller lite alt etter hvor mye du legger i utstyr. En hobby med samhold, kameratskap, fysisk aktivitet og skjerpede sanser.

– Du må bruke hodet, skjerpe hørsel og syn og evnen til å samarbeide med andre.

 

– En måte å få ut aggresjon?

– Det kan renske systemet, for adrenalinet pulserer. Men dette skal være en klubb for folk med sunne verdier og holdninger. Norges Airsoftforbund er ikke et sted for folk med ekstreme holdninger.

Nyhetsbrev fra Glåmdalen

Abonnér på Glåmdalens nyhetsbrev og få alle dagens viktigste nyheter rett i mailboksen hver kveld.

Da får du også oversikt over hva som skjer i kveld.

 

 

Kommentarer til denne saken