Trafikken på Snapchat økte med 430 prosent på nyttårsaften – det vil si over det femdobbelte – målt mot en vanlig dag, viser tall fra Telenors mobilnett.

Datatrafikken i Telenors mobilnett lå 50 prosent over fjorårets nyttårsaften. Trafikken fikk en markant topp i timene ved midnatt nyttårsaften. Også Telias kunder brukte 135 prosent mer data på nyttårsaften i år enn i fjor. Telia mener muligheten til å sende lengre videoer i Snapchat er en forklaring på den økte trafikken.

Selv om datatrafikken øker, så forsvinner ikke de gamle tekstmeldingene helt. Telia registrerte 17,5 millioner SMS fra midnatt til morgenen 1. nyttårsdag. Telenors tall viser at det ble sendt 13,5 millioner SMS og 1,1 million MMS i deres nettverk i løpet av halvannet døgn fra midnatt natt til 31. desember til klokka 06.00 1. januar. Men til gjengjeld har Telia gått vekk fra å måle MMS, fordi sosiale medier har overtatt bildedelingen.

I rekordåret 2007 registrerte Telenor 29,9 millioner SMS på nyttårsaften. Selv med 840 meldinger per sekund 19 minutter inn i det nye året, melder Telenor at det ikke oppsto forsinkelser i nettverket.

(©NTB)