Gå til sidens hovedinnhold

Tok sin andre poledance-medalje i VM

Artikkelen er over 3 år gammel

SØR-ODAL: For Herdis Jenssen dreier det meste i hennes liv om poledance. Hjemme på «låven» (Stølpestællet) trener hun polesport når hun ikke er ute og opptrer i internasjonale mesterskap, eller holder kurs.

Under VM poledance i Kina forrige uke, gjorde Herdis Jenssen fra Sør-Odal, nok en strålende innsats i et VM. I tøff konkurranse med resten av verden tok hun bronse i World Pole Championships. Dette var en konkurranse hvor man legger vekt på dans, styrke og fleksibilitet, og hun var den eneste som representerte Norge.

– Arrangementet i seg selv er veldig stort, med høyt nivå på utøverne. Men det var færre deltakere enn tidligere, antakelig fordi det ble holt i Kina, sier Herdis.

– Da er du kanskje strålende fornøyd med plasseringen?

– Jeg er veldig godt fornøyd med plasseringen min, men skulle selvsagt ønske jeg klarte å vise på en bedre måte hva jeg er god for, selv om plasseringen ikke ville ha blitt bedre.

 

– Hvilket nivå ligger de to som tok de to øverste trinnene på seierspallen?

– Hun på førsteplass kommer ifra Skottland og hun på andreplass kommer fra Hviterussland. I disse landene er denne sporten kjempestor med et høyt nivå og mange utøvere.

– Måtte du gjennom kvalifiseringsrunder for å komme til VM?

– Dette her er et VM hvor man kun kan søke om deltakelse hvis man har en pallplassering i et nasjonalt stevne, europeisk stevne, eller deltatt i VM tidligere. Jeg har deltatt i VM tidligere i Pole Sport i 2016 i London hvor jeg også der fikk en bronse. Derfor ble jeg veldig glad når jeg fikk invitasjon om å søke om deltakelsen dette VM i Kina.

Som en oppladning til VM har Herdis vært så heldig å få trene i Skyline Pole Studio til June Berntsen på Slåstad.

 

– Hvilken erfaringer tar du med deg videre fra dette mesterskapet?

– Erfaringen med å opptre på scene i et stort mesterskap med veldig gode utøvere, er veldig nyttig trening for meg. I tillegg har jeg mange herlige minner, og mange nye bekjentskaper i tillegg til stor inspirasjon til nye mesterskap, sier Herdis til slutt.

 

Få nyhetene rett på din mobil

Trafikkaos? Storbrann? Ny ordfører? Nå kan du bli varslet om de viktigste nyhetene fra Glåmdalen direkte på din mobiltelefon.

Det er enkelt og det er helt gratis. 

 

 

Kommentarer til denne saken