Gå til sidens hovedinnhold

– Vi prøver å trylle litt

I løpet av en uke ble tre av fire skolebygg montert:

Artikkelen er over 6 år gammel

SØR-ODAL: Aldri har prosjektleder Jan Erik Tunsvoll opplevd et strammere tidsskjema. Nå sender han 50 mann til Bøssmyra.

I løpet av fredagen var begge undervisningsbyggene og administrasjonsbygget satt opp. SFO-bygget ankommer tirsdag.

– Når skallene er på plass setter jeg inn ressursene på de to byggene som vi forsøker å få ferdig til 6. mai. Det er en enorm jobb å få på plass ventilasjonsanlegg, strøm, møbler og ikke minst alt datautstyret, men vi skal gjøre vårt beste for å klare det så nær datoen som mulig, lover prosjektleder Tunsvoll i Uniteam.

I tillegg skal flere tusen kvadratmeter asfalteres før 4. mai.

Full renovering

Uniteam ville opprinnelig levere en helt ny modulskole uten «brakkeutseendet», men dette ville ha kostet rundt 20 millioner kroner i leie for tre år. Det er dobbelt så mye som denne løsningen vil koste. For å få ned prisen, falt til slutt valget på å pusse opp eldre rigger.

Prosjektlederen er opptatt av at skolen skal se så bra ut som overhodet mulig når den inntas av elever og lærere.

Det betyr full renovering. Alle rom får nymalte vegger, og det tekniske utstyret blir moderne. Det blir mellom åtte og 12 toaletter i hvert undervisningsbygg, og egne stellerom til barn med funksjonshemning.

– Folk må huske på at byggene er brukt, men likevel tror jeg vi skal få til noen veldig gode løsninger. Vi kan ikke trylle, men vi skal da gjøre et hederlig forsøk, smiler Tunsvoll, og roser kommunen for å være engasjerte og løsningsorienterte.

Dekkes i to år

Det er et stort press knyttet til oppsetting av moduler. Fire klassetrinn står uten lokaler fra 4. mai. Etter at de første elevene er inne, vil byggeprosessen fortsette bak høye gjerder, godt adskilt fra barn og lærere.

Samtidig som det jobbes intensivt på idrettsplassen, må kommunen raskt finne ut hva som blir den permanente løsningen. Forsikringspengene dekker ikke mer enn 27 måneder med modulskole, og tre måneder har allerede gått.

– Hvis modulskolen blir stående lenger enn to år vil kommunen måtte betale 120.000 kroner i leie hver måned. Derfor haster det veldig med å få på plass ny skole, sier konstituert rådmann Steinar Amundsen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.