Gå til sidens hovedinnhold

Kommunen la ut 30 personnummer på sine hjemmesider

Artikkelen er over 2 år gammel

Sør-Odal kommune har gått gjennom søknadene også for tidligere år, og fjernet alle søknader som har hatt – eller kan ha hatt – personnummer i seg.

Det melder Sør-Odal kommune i en pressemelding.

Tirsdag 17. april ble det lagt ut om lag 30 personnummer på Sør-Odal kommunes hjemmeside.

Feilen skjedde i forbindelse med kluss med en e-skjema-løsning på nettsidene.

Løsningen brukes til å søke om tilskudd til ulike formål. Da kommunen lyste ut kulturmidlene for 2018, benyttet kommunen seg av denne løsningen.

I denne løsningen blir søkerne oppfordret til å gi sitt personnummer – selv om det ikke er obligatorisk for å få gjennomført søknadsprosessen.

17. april ble den politiske saken om tildeling av midler sendt ut til medlemmene av utvalg for oppvekst- og kultur. Der ble alle søknadene til midlene vedlagt – med personnummer til de som opplyste det i søknaden.

I tillegg ble dokumentene lagt ut åpent på kommunens hjemmesider, i tråd med normal praksis, skriver Sør-Odal kommune i pressemeldingen.

Det tok seks dager før feilen ble oppdaget. Søknadene og alle personopplysningene ble fjernet fra kommunens hjemmesider morgenen 23. april 2018.

Sør-Odal kommune har gått gjennom søknadene også for tidligere år, og fjernet alle søknader som har hatt – eller kan ha hatt – personnummer i seg, ifølge pressemeldingen.

«Kommunens rutiner for å håndtere søknader med personnummer i seg har i denne saken ikke vært gode nok, og det skal vi sørge for at aldri gjentar seg. Blant annet kommer vi umiddelbart til å be om at den valgfrie personnummer-funksjonen i e-skjema-løsningen blir fjernet.», heter det i pressemeldingen.

De skriver videre at de skal varsle Datatilsynet om hendelsen, og håndtere saken i tråd med deres retningslinjer.

De skal samtidig gå gjennom rutinene rundt offentlighet, for å unngå at dette skjer igjen.

– Vi beklager på det sterkeste det inntrufne, og understreker at vi tar saken på aller største alvor, sier rådmann Frank Hauge i pressemeldingen.

Få nyhetene rett på din mobil

Trafikkaos? Storbrann? Ny ordfører? Nå kan du bli varslet om de viktigste nyhetene fra Glåmdalen direkte på din mobiltelefon.

Det er enkelt og det er helt gratis. 

 

Kommentarer til denne saken