Unge debutanter på Odalsrevyen

Teater: Her er skuespillerne Anita Ottesen Kristoffersen og Aleksander Breiby Herseth i aksjon.

Teater: Her er skuespillerne Anita Ottesen Kristoffersen og Aleksander Breiby Herseth i aksjon.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

SØR-ODAL: Både Anita Ottesen Kristoffersen og Aleksander Breiby Herseth er to entusiaster innenfor teater. Denne høsten skal de faktisk debutere på scenen under Odalsrevyen.

DEL

Odalsrevyen har blitt en kjær tradisjon for de lokale. I flere tiår har de laget sketsjer av både lokale og nasjonale saker. Det er gjerne politiske episoder, som er aktuelle det siste året, som blir gjenskapt med humor. Skuespillerne i revyen er stort sett amatører innenfor teater, men det mangler ikke engasjement av den grunn.

I år skal to nye skuespillere debutere på scenen, nemlig Anita Ottesen Kristoffersen (26) og Aleksander Breiby Herseth (19).

– Både faren min og tanta mi har vært med i revyen i mange år, så jeg kan vel si at det ligger litt i familien, forteller Anita med et smil.

– I tillegg har jeg vært med som scenearbeider de siste seks årene. Men det er et stort skritt å faktisk opptre på scenen sammen med resten av den drevne gjengen!

Nytt og større

Aleksander nikker enig og forteller.

– Dette er en del større enn russerevyen jeg var med på. Jeg ble spurt om jeg ville være med av Nils Oscar Ottesen, som jeg kjenner fra før, og jeg takket ja uten særlig betenkningstid.

Ettersom Anita og Aleksander er de eneste skuespillerne under 30 føler begge to at det er en ære å få være med.

– Vi har lært utrolig mye av den drevne gjengen her. Men så klart det veldig brutalt og intenst å produsere en revy, sier de omtrent i kor. Begge to spiller i sketsjene og skal også synge under revyen.

Skrevet sanger selv

– Flere av sangtekstene har jeg skrevet selv, fortsetter Aleksander entusiastisk.

– Det er en spesiell følelse at det faktisk skal fremføres for et stort publikum. Det er en profesjonell oppsetning med profesjonelle musikere, lyd og lys. Det er en ære å få være en del av det.

Anbefales for alle

Debutantene anbefaler alle, både unge og eldre fra hele distriktet, å reise for å se på Odalsrevyen.

– Folk vil forstå sammenhengen uansett om de kommer i fra Skarnes eller Åsnes. Det handler jo om forskjellige ting som har foregått i hele distriktet, sier Anita mens hun ser på Aleksander – som nikker enig.

– Dette er noe vi gjerne vil fortsette med i senere år også. Vi føler oss som en del av gjengen, og synes dette er interessant å være med på. Det er slitsomt, men det er definitivt verdt det, avslutter skuespillerne med et stort smil.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken