– Vi har leieavtale med Skarnes videregående skole til 1. mai. Nå jobbes det intensivt for å kunne ta imot disse elevene på Bøssmyra til 6. mai. Det er mange ting som må på plass, men vi håper å få det til. Skolen jobber med en løsning for dagene imellom, forteller Roar Yri ved Teknisk forvaltning i Sør-Odal kommune.

Fire firmaer ønsket å levere modulskole til Korsmo-elevene, men det ble til slutt Uniteam AS som vant kontrakten.

Ombygd barnehage

Nå skal tre eldre barnehage- og skolerigger samles sammen, transporteres, pusses opp og bygges om til en fullverdig skole. Hele «landsbyen» vil bestå av 102 moduler. Prosjektleder Jan Erik Tunsvoll innrømmer at det er en krevende operasjon som skal gjøres:

– Tidsrammen er ekstremt kort, og det blir beintøft. Det er en enorm logistikkoppgave, men vi skal klare det. Målet er å få på plass ett undervisningsbygg og administrasjonsbygget til 6. mai, sier Tunsvoll.

Første arbeidsdag etter påske gikk Veflen Entreprenør AS i gang med forarbeidet på fotballbanen. Gravemaskiner og mannskap er i full sving.

Tidlig neste uke skal modulene kjøres inn, og på det mest hektiske vil hele 40 mann jobbe med monteringen.

Travle dager

På langsiden inn mot lysløypa skal det ligge to toetasjes paviljonger med klasserom. Administrasjonsbygget blir liggende på kortsiden mot boligfeltet. På den andre langsiden skal det bygges SFO-bygg med innlemmet skolekjøkken, og en lekeplass ved siden av.

– Hele fotballbanen skal asfalteres, forteller Tommy Kleven i Veflen mens han gir Glåmdalen en omvisning.

Sammen med kollegene jobber han på spreng med grunnarbeidet, som byr på utfordringer på grunn av dårlige grunnforhold.

– Vi har det travelt, og det blir ikke mange kaffepauser, hehe, men jeg tror dette blir veldig fint til å være en midlertidig skole, sier Kleven.