En selfie med ministeren

SELFIE: Mats Trøhaugen fra Gardvik i Nord-Odal tar en selfie sammen med finansminister Siv Jensen under Brufesten på Skarnes.

SELFIE: Mats Trøhaugen fra Gardvik i Nord-Odal tar en selfie sammen med finansminister Siv Jensen under Brufesten på Skarnes. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

SØR-ODAL: Ingen rikspolitiker kommer unna spørsmålet om å bli med på en selfie nå om dagen. Det gjorde heller ikke finansminister og partileder for Fremskrittspartiet, Siv Jensen, da hun stakk innom valgkampstanden til Sør-Odal Frp under Brufesten fredag kveld.

DEL

– Selvfølgelig kan vi det, svarte Jensen da Mats Trøhaugen spurte henne om en selfie.

Nordodølingen var ikke den eneste som spurte henne. Mange ville sikre seg et bilde sammen med finansministeren. Om man er enig med henne rent politisk er underordnet, det er kjendisfaktoren som er viktigst. Mats hadde tatt turen fra Gardvik til Skarnes for å være med på Brufesten og snublet helt tilfeldig borti Jensen, og kunne selvfølgelig ikke la muligheten gå fra seg.

Andre var litt mer bevisste og hadde stått og ventet lenge på at Frps partileder skulle avlegge bygda et besøk. Anita Kristiansen bor på Sander og hadde bare gode ord om Siv og hennes partis politikk. Etter at hun hadde tatt en selfie sammen med partilederen var dagens neste høydepunkt å høre på Vazelina senere på kvelden.

Fem år gamle Markus Andreas Gjems var ikke så opptatt av å bli med på en selfie sammen med Jensen, selv om Mor Anne Karina Telle var det på hans vegne. Han var mer begeistret for den blå ballongen han fikk av den blide fremskrittspartidamen. Markus var ikke snauere enn at han ville stikke hull på ballongen før han prøvde å sette den nye kulepennen sin i pannen til finansministeren. En handling han nok vil få en liten påminnelse om dersom mor en gang skal holde en tale til sin sønn.

På spørsmålet til Siv Jensen «Hva med E-16 utbyggingen» ble det klart at det er ikke helt lett å være oppdatert på alt i en travel valgkamp tid. Før på dagen hadde hun vært på en rundtur i Oppland før hun dro over til den andre siden av Mjøsa og besøkte Brummendal og Hamar området. På veien tilbake til Oslo svingte følget hennes av E6 og tok riksvei 24 til Skarnes der hun deltok på stand i 30 minutter.

Naturlig nok var ikke finansministeren helt oppdatert på hvilken strekning av E16 folk her i distriktet er opptatt av så en partikollega ilte til og kom henne til unnsetning.

Tor André Johnsen er opptatt av E16 utbyggingen og henviste til vedtaket som ble gjort for en uke siden der Samferdselsdepartementet bad Nye Veier om å gå gjennom veiprosjektene E16 Slomarka–Herbergåsen–Nybakk for å se etter muligheter for kostnadskutt. Johnsen har som mål å komme i gang med prosjektet før 2023.

Jensen var enig med Johnsen og mente at Nye veier er dyktige til å bygge veier raskt og billig.

Artikkeltags