Ryddelysten er smittsom

GRØNT: Kristian Botten Pedersen vil ha flere med på ryddedugnad på Flisa lørdag.  – Det blir hyggeligere for oss som bor her, og det er viktig for naturen, sier han.

GRØNT: Kristian Botten Pedersen vil ha flere med på ryddedugnad på Flisa lørdag. – Det blir hyggeligere for oss som bor her, og det er viktig for naturen, sier han. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

ÅSNES: – Er det flere som vil være med og rydde? Kristian Botten Pedersen og Anette Mobakk er blant dem som setter i gang private ryddeaksjoner i Åsnes.

DEL

Ryddeaksjonen sist uke har tent en gnist hos nordmenn. Nå tar privatpersoner initiativ til ryddeaksjon i sine nærområder.

– Vi er en gjeng som skal plukke søppel på Flisa på lørdag formiddag. Vi ønsker at det skal være rent og pent til 17. mai og resten av våren og sommeren! Vil du være med?

Det er venstremann og varaordfører Kristian Botten Pedersen som utfordrer sambygdingene.

Han sier at han ikke har fått så mange med på laget ennå, men vil gjerne høre fra flere – og få flere tips om rusk og rask.

– Vi ønsker å få tips til steder hvor deg ser spesielt ille ut. Vi starter på parkeringsplassen ved Europris, og har fått tips om Styggdalen og Skoleveien.

Vi gjør dette for å bidra til å skape hyggelige omgivelser for oss selv, fordi da har vi alle det bedre, sier Botten Pedersen.

Han unnlater ikke å utfordre bedriftseiere, handelsstanden og huseiere til å gjøre sitt.

– Det er bra næringsutvikling å sørge for at det ikke er søppel på parkeringsplassen, sier han.

Kristian har ikke glemt naturen:

– Selvsagt er dette også bra og viktig for dyr og planter som vi er avhengig av skal ha det bra!

Anette Mobakk bor i Hof Åsa. Hun forteller på Facebook at hun laget sin egen dugnad onsdag.

– På snaue to kilometer langs den ene siden av veien plukket jeg en full søppelsekk. Det var nesten bare plast. Jeg synes det er trist å se hvor mye som blir slengt ut i naturen, sier Anette.

Nå kan hun tenke seg å fortsette dugnadsinnsatsen og vil ha flere sambygdinger med på å plukke søppel på strekningen fra Eierholen og ned til fylkesvei 210 på Kvisler.

– Er det noen som vil være med fredag eller lørdag? utfordrer hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken