I hele dag vil det går sendinger i NRK radio og TV som rapporterer fra Sommertogets ferd videre fra Elverum på Solørbanen  går sendingen i Reiseradioen, hvor reporteren fra  NRK Hedmark og Oppland forteller om dagens destinasjon.

To stopp i Våler

Når Sommertoget kommer til Braskereidfoss 11.30, er det ordfører Lise Berger Svenkerud som ønsker sommertog-konduktør Helle Therese Kongsrud velkommen på Solørbanen. Før og etter toget stopp blir det underholdning av   «5 om dagen» og vålerduoen Vi2. Det blir mat å få og aktiviteter i en mini hoppbakke med NM-mester Hanna Midtsundstad.

 Når toget forlater Braskereidfoss - kan dronene fange opp kjøring av dumper i flishaugen på Forestia og kjøring av drifting bil på Vålerbanen.

Toget stopper på Våler stasjon klokka 12.00. Her er det Vålers kunst og kultur som presenteres. Hele Vålers befolkning er invitert til å komme på stasjonen og møte opp på bruer og langs togbanen for å lage liv.

Full dag på Flisa

Når toget kjører inn på Flisa stasjon 12.08, er det padlere fra Våler som vil bli fanget i TV-linsa i sommersola på Glomma.

Bøndene i Solør er invitert til å nyte utsikten fra toppen av kornsiloene på Flisa. På Fiskå Mølle er de så stolte av Solørs bønder at de vil vise dem fram for hele Norge. Derfor oppfordrer de alle til å ta med familien og nyte knallutsikten på toppen av siloene.

På Flisa stasjon er det aktiviteter fra 10.30. Her kan folk prøve seg på vikingkamp og se Skjoldmøya-spelet, kjøre dressin og se modelltogbane, fiske på Glomma med Explore Finnskogen, delta i aktiviteter med Gardtassing i stasjonsparken og  smake på lokalmat inne i den gamle stasjonen. Med Klubben kan du lære pannabanespill og finne ut hvordan havfruene greier seg i Glomma.

Det er et utdrag av Skjoldmøya-spelet som vises på NRK TV, verdens største tannstikker og Ivar the Cakemaker som serverer togkaka som han har pyntet på stasjonen i formiddagstimene.

I grønne drakter

Toget kjører sørover gjennom Grue i perioden 12.30-13.00. Ca. kl. 12.39 tar toget en kort stopp på Kirkenær stasjon.

Der er gruesokningene  oppfordret til å møte i grønne Grue-drakter, med flagg. Her på stasjonen framfører Halsbandet sin egen spesialskrevede vise «Lok teill Grue». Republikken Finnskogen vil ta sin rollle og det blir servert motti og flesk.
– Kom og lag liv og røre! Vi vil vise Grue fra sin beste side! Det vil bli historier og fokus på bygda vår på direktesendt TV, oppfordrer ordfører Wenche Huser Sund, som er vertskap sammen med varaordfører Åse Lilleåsen.

Møtes på Roverud

Amcar og veteranbiler kjøre R2 fra Nor via Roverud til Kongsvinger for å møte Sommertoget når det ankommer
Roverud stasjon Kl. 13.13. Der møter Teater i Glåmdal med «På lasterampa» og Kæra på bruket.


Sommertoget ankommer Kongsvinger stasjon Kl. 13.40, og ønskes velkommen av Ordfører Sjur Strand, Drum Ladies, Takt skal du ha og dansere fra Jump

Kl. 13.00 sender NRK Hedmark og Oppland og P1 direkte fra scena på Kongsvinger stasjon.


Ved  Stasjonsområdet i Sentrum syd åpner teltet med salg, utstilling og vareprøver av lokale produkter
Lag og foreninger presenterer seg: Kongsvinger Turn og Victory dance har oppvisninger, DNT Finnskogen, Kongsvinger jeger og fisk med miniatyrskytebane, Kongsvinger Ishockey med «isbane», Kongsvinger golf med putting. Atelier Austmarka med installasjon, Aktivitetstorget med klatring, rappellering.


Glassblåsing ved Magnor Glassverk, Demonstrasjon og prøving av Smiing. Det blir eventyrstund med Lars Thyholt,  Viser og jug med lokale aktører
 Roy Lønhøiden med band spiller på Stasjons scena og Sommertoget minutt for minutt fra Elverum til Kongsvinger sendes  på storskjerm
WOK’N Roll er kokkekampen som går i Gågata amfi med Kongsvinger regionens ordførere med egne kokker
 

I tidsrommet  15:00-18:00 sendes Minutt for minutt på NRK 1 med innslag fra folkelivet på Solørbanen nedover til Kongsvinger.
Høydepunkter fra dagen sendes rett etter Dagsrevyen.

I kveld klokka 21:30-22:14 er det direktesending fra Kongsvinger på NRK Sommeråpent.