Fuglene skiter i Bæreia

FREKKAS: Sigurd Hoel skrev «Syndere i sommersol» og han hadde neppe Bæreiavangen i tankene da han laget romann. Det kanadagåsa gjør på badestranda, vil du helst ikke tråkke i. FOTO: JENS HAUGEN

FREKKAS: Sigurd Hoel skrev «Syndere i sommersol» og han hadde neppe Bæreiavangen i tankene da han laget romann. Det kanadagåsa gjør på badestranda, vil du helst ikke tråkke i. FOTO: JENS HAUGEN

Artikkelen er over 5 år gammel

KONGSVINGER: Ufin fugl skit i eget reir, heter det. Kanadagåsa kjører showet på Bæreiavangen.

DEL

De er som gamle popartister, de vi helst vil fortrenge: De som gjør det eneste de kan, det som de bestandig har gjort og de kommer alltid tilbake.

Det var en meget dårlig badesesong og synderne har fått være i fred med sine aktiviteter. Og det synes på grasbakken og i sanden.

– Det ser ikke ut, det var over alt, ekkelt og ikke noe særlig trivelig syn for badegjester og tilreisende gjester da vi kom opp på badeplassen, sa Geir Dahl da han tipset avisa før helga. Da godværet endelig viste seg, kom også badegjestene og tråkket rett opp i elendigheten.

Ekkelt

– Det er ganske så motbydelig, det ser ut som noen kunne ha sluppet hundene sine, bekrefter badegjestene på Bæreiavangen som Glåmdalen snakket med i sommersola.

Etterlatenskapene er ikke til å ta feil av, eller, det er nettopp det som er litt ekkelt, bokstavelig talt. Kanadagåsa har en avføring som kan ligne en liten hunds. Men det er ikke et kobbel med hunder som har vært løse, enten i magen eller uten bånd.

Folk har vært sinte og oppgitte på sosiale medier og «Mitt Kongsvinger» på Facebook over hvor mye dritt, bokstavelig talt, noen kan legge fra seg.

Erfaring fra tidligere somre viser at de store fuglene trekker vekk fra badeplassen lenger ut i sesongen i juli eller nå i august. Enkelte fjør ligger spredd på badeplassen og fuglen har bokstavelig talt fløyet.

Tante Pose

Om de bevingede avføringsmaskinene har forlatt åstedet, er det verken engler eller demoner som irriterer turgjengerne langs trimløypa på Liermoen.

Her har noen også gjort fra seg, men det er samlet opp i svarte plastpose og slengt i store mengder langs turstien. Arten heter Homo Sapiens og kan kanskje kalles en litt slepphendt hundeeier:

– Liermoen utenfor Kongsvinger er en naturperle for friluftsaktiviteter. Noen synes det er fint å «dekorere» maurtuer med fylte avføringsposer fra hunder. Hva motivet, målet og baktanken er? Du kan undres. Vi som bruker og nyter Liermoen, ber vedkommende om å stoppe umiddelbart. Ta med deg posene til nærmeste søppelkasse, ikke la andre måtte rydde opp etter deg, formaner Peter Bjerkeseth på vegne av golfere og turgjengere.

Artikkeltags