Gå til sidens hovedinnhold

Vil du bli detektiv? Sommeraktiviteter for barn - helt gratis!

Artikkelen er over 3 år gammel

KONGSVINGER: Synes du sommerferien blir lang, og det er lite å finne på? Kongsvinger kommune inviterer nok en gang til sommeraktiviteter og leirer for barn og unge, helt gratis.

Mange barn og unge i Kongsvinger som kanskje ellers ikke hadde hatt så mange muligheter til å drive med aktiviteter i sommerferien, får i år, som i fjor, flere aktiviteter å delta på.

Mye aktivitet

All aktiviteten som nå planlegges for barna, er gratis. Også mat og drikke er inkludert. En halv million kroner har kommunen fått fra Barne-ungdoms og familiedirektoratet, og legger selv 350000 kroner i potten. Dermed blir det mer aktivitet for pengene enn noen gang.

Også lokale lag og foreninger bidrar med beløp, og med mannskap på dugnadsbasis.

– Dette er uvurderlige penger. Hadde det ikke vært for midlene, som hentes fra en nasjonal tilskuddsordning, hadde vi ikke fått dette til, sier SLT-koordinator Tor Inge With.

– Sommerferien kan bli litt i lengste laget for noen, og dette tilbudet passer for alle, uansett tro, opprinnelse eller økonomisk bakgrunn, sier han.

Unge detektiver

Ekstra spennende i år blir nok «Sommermysteriet», der barn i løpet av uke 32 skal løse ei krimgåte daglig, ved å være detektiver. Hele Kongsvinger by tas i bruk som «åsted».

Tilbudet gjelder for dem som går i 5. til 7. trinn, og det er fortsatt plasser igjen, om du tror du har en liten detektiv i magen.

Ponnigruppa i Brandval & Kongsvinger travlag har ponnileir i uke 29, dette ter et tilbud til barn i alderen 6 til 12 år. Uka før er det aktivitetsuke med fiske, natursti, luftgevær, førstehjelpskurs, pil og bue og mye mer. Det skjer på Holt ungdomsskole, og passer for barn mellom 6 og 11 år.

(saken fortsetter under bildet)

 

Sommerleiren i uke 30 foregår i år ved Mjøsa på Biristrand. Den er forbeholdt barn i alderen 12–14 år. Også her er alt gratis, inkludert reise, mat og drikke.

Det er per nå ledige plasser på alle aktivitetsukene. Du kan søke via kommunens facebookside, eller hjemmeside eller e-post.

Sommerjobber

Med i pengepotten er også tiltak til sommerjobber for ungdom, og her er 50 unge allerede ansatt.  De skal gjøre alt fra å hjelpe til på aktivitetsukene, til å jobbe i parkvesenet, barnehager, med renhold.

Ikke minst med bidrar de med flyttejobben fra Tråstad og Holt, og over til KUSK på slutten av sommeren.

– En vinn-vinn-situasjon. Kommunen får oppgaver gjort, og de unge får arbeidserfaring og referanser som er viktig å ta med seg ut i arbeidslivet senere, sier Tor Inge With.

SOMMERAKTIVITETER

  • Aktivitetsuke uke 28
  • Ponnileir uke 29
  • Sommerleir uke 30
  • Sommermysteriet uke 32
  • Alt gratis - også mat og drikke
  • Søknadsfrist 20. juni.
  • De som kommer med, får svar i uke 26

 

Kommentarer til denne saken