– Vil slå an, og erobre verden

GITARBYGGER: Nils Hornslien lager sine egne gitarer. Denne er ikke helt ferdig ennå, så på konserten på onsdag tar han nok med seg en av de andre gitarene fra samlingen.

GITARBYGGER: Nils Hornslien lager sine egne gitarer. Denne er ikke helt ferdig ennå, så på konserten på onsdag tar han nok med seg en av de andre gitarene fra samlingen.

Artikkelen er over 4 år gammel

Nils Hornslien er en av gutta i bandet Eidskog Ear Force. De har ikke spilt sammen så lenge, men tirsdag holder de konsert i Eidskog kirke.

DEL

Nils Hornslien, Mårten Berge og Per Jansson utgjør bandet Eidskog Ear Force. De begynte å spille sammen i vår, men har allerede rukket å spille på Vrålsfestivalen i Eidskog. Og ambisjonene er store.

Vil gjøre innspilling

De tre artistene jobber sammen i Eidskog Kulturskole, og det var der de fikk ideen om å starte bandet. Hornslien spiller gitar, Berget spiller synth og fløyte, og Per Jansson spiller trommer i bandet.

– Vi har ikke holdt på så lenge, forklarer Hornslien.

Å spille på Vrålsfestivalen var deres første spillejobb sammen. Til tross for det, har han tro på bandet.

– Ambisjonene våre er å fortsette å lage musikk og ha det gøy med det, også vil vi jo gjerne slå an og erobre verden, forteller han.

Bandet har planer om å gjøre en innspilling i løpet av høsten.

Variert konsertprogram

Konserten er en av flere sommerkonserter som arrangeres i kirken på Matrand. Hornslien ser fram til å spille der, selv om han forteller at det er litt annerledes å spille i en kirke enn på en vanlig scene.

Musikken de har valgt er variert.

– Det er litt vanskelig å plassere konserten vår i en spesiell sjanger, forteller Hornslien. Musikken har elementer fra blant annet rock og jazz, og bandet kombinerer materiale som de har laget selv med materiale som er lånt.

– Også har vi noen salmer på programmet, som vi tolker på vår måte, sier han.

Litt improvisasjon

Hornslien har holdt på med musikk hele livet, og fikk sin første elektriske gitar til sin ni års bursdag. Musikerne i Eidskog Ear Force har lagt en plan for konserten, men de har også planlagt å være kreative.

– Vi har rom for litt improvisasjon, ler Hornslien. Han mener at konserten passer for de aller fleste, og håper mange tar turen til Eidskog kirke onsdag.

– Jeg tror det blir veldig artig, smiler han.

Artikkeltags