Ut på tur

TOPP UTSIKT: Solveig ønsker at så mange som mulig kommer seg ut i løypene.

TOPP UTSIKT: Solveig ønsker at så mange som mulig kommer seg ut i løypene. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Solveig Einstabland vil gjerne at folk skal gå ut og nyte nærområdet. Derfor tok hun initiativet og merket opp fire turløyper i Kjølaberget.

DEL

Selv går Solveig mye i Kjølaberget. Nå har de fått laget nye plater på arbeidstua på sykehjemmet, og merket opp fire stier som skal være enkle å følge. En gul, en blå, en rød og en grønn løype.

Et alternativ

Grunnen til at den spreke dama holder på med dette, er et ønske om at folk skal ha noen alternativer til den vanlige Fysak løypa.

– Også liker jeg å ha litt orden på saker og ting.

Ettersom oppmerkingene til Solør VGS var i ferd med å falle ned, tok hun kontakt med folkehelsekoordinator Gunvor Husberg Aaslie og fikk tillatelse til å ordne opp.

Da tok hun med seg mannen sin, Einar Widerøe som fikk ansvaret for kartene. Bjørner Murud har stått for ryddingen av løypene og selv har Solveig merket turstiene.

– Jeg liker meg i skogen, også er det jo artig å finne på noe. Dersom folk ikke finner fram, må de bare si ifra!

Fire løyper

De fire løypene starter ved Antonsdammen, men man kan komme inn på stiene flere steder. Det er kart over løypene ved Antonsdammen, på Kjølabergstoppen og der hvor den gule og den røde løypa krysser Fysak løypa. Så det bør ikke være noe problem å finne fram.

I prinsippet er det bare å følge merkingene. Ved veiskiller eller retningsendringer er det merket opp. Den korteste løypa er tre kilometer, og den lengste løypa er 6,7 kilometer. Her er det valgmuligheter for alle.

Selv trives Solveig best i Norge om sommeren.

– Det er jo så fint i skogen, også er det ålreit å holde seg i form. Først kommer markjordbærene, så kommer blåbærene og så kommer soppen. Jeg ser ingen grunn til å reise så langt når det er skikkelig sommer her i distriktet.

Mange valgmuligheter

Helsekoordinator Gunvor Husberg Aaslie og Solveig Einstabland håper folk benytter seg av løypene og kommer seg ut. Åsnes har i tillegg 12 toppturer rundt omkring. Dette er en av de helsebringende tiltakene i kommunen. Så benytt deg av muligheten til å ta med venner og familie ut på tur. Frisk luft er viktig for alle.

Artikkeltags