Trudes bokreise

REISEOPPLEVELSE: Biblioteksjef ved Grue folkebibliotek oppfordrer folk til å komme og låne seg en miljøvennlig og gratis reiseopplevelse i sommervarmen.

REISEOPPLEVELSE: Biblioteksjef ved Grue folkebibliotek oppfordrer folk til å komme og låne seg en miljøvennlig og gratis reiseopplevelse i sommervarmen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Biblioteksjefen i Grue mener man ikke nødvendigvis trenger å reise for å oppleve noe - en bok er nok.

DEL

– Når man leser får man mulighet til å oppleve steder, lukter, andre tenkemåter og, ikke minst, man kan reise i tid. Det å lese kan være en like fullverdig reise som det å reise til et sted fysisk, sier biblioteksjef i Grue kommune, Trude Pellerud.

I utstillingen i biblioteket på Kirkenær «Reis i ditt hode - det er bra for vår klode», kan du nå velge deg et land eller en by på et verdenskart, følge tråden og finne deg en bok fra samme sted.

– Her for eksempel kan du reise til Sarajevo i Bosnia med boka "Broen over Drina" av nobelprisvinner, Ivo Andric. Det liker jeg - genialt, sier Pellerud som oppfordrer folk til å komme og låne seg en miljøvennlig og gratis reiseopplevelse i sommervarmen.

Tilbake til fredelige Lotteriet

Selv har Trude Pellerud lest boken "The Beach" av Alex Garland som gav henne en eksotisk reiseopplevelse.

– Boka handler om en gruppe ungdommer som finner en øde øy i Bangkok. Fortellingen blir jo ganske ubehagelig etter hvert, men da er det godt å gå tilbake til det fredelige livet på Lotteriet, sier hun.

– Hvilke bøker anbefaler du å lese i sommer?

– Da vil jeg anbefale "The Great Gatsby" av F. Scott Fitzgerald, "Reisen til nattens ende" av Louis-Ferdinand Celine, "Draumen om Abebe Bikila - reisebrev frå Etiopia" av Svein Sæter og "40 kalde bak månen" av Adelheid Seyfarth fra Grue Finnskog.

Gratis utlånsnøkkel

Biblioteket på Kirkenær har sommeråpent på mandager fra klokken ti til to, og tirsdager og torsdager fra klokken tolv til fire. Filialen på Svullrya er stengt frem til skolestart.

Tidligere i sommer fikk store ord liten plass da Trude Pellerud åpnet det døgnåpne biblioteket i sentrum med egen inngangsnøkkel. Det har ifølge Pellerud blitt en suksess og har i dag mange aktive lesere.

Men biblioteksjefen vil ha enda flere.

– Nå gir vi også ut gratis utlånsnøkkel til Mikrobiblioteket til de som vil ha det. Men antallet er begrenset, så det er først til mølla.

Artikkeltags