Travle sommerdager

PÅ KONTORET: Varaordføreren i Kongsvinger, Helge Thomassen, er ferdig feriert for sommeren. Nå ser han fram mot valg for Pensjonistpartiet.

PÅ KONTORET: Varaordføreren i Kongsvinger, Helge Thomassen, er ferdig feriert for sommeren. Nå ser han fram mot valg for Pensjonistpartiet. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Varaordføreren i Kongsvinger har mange baller i lufta denne sommeren.

DEL

Helge Thomassen styrer skuta når ordføreren er på ferie. Da er det viktig å kunne ha mange bal- ler i lufta samtidig. Nettopp det bekymrer ikke varaordføreren i Kongsvinger.

– Det er mange måter å være pensjonist på. Det å ha noe å drive med og tro på, synes jeg er viktig, sier han.

Han sitter på det ene av sine fire kontorer. Ett har han på festningen, ett på Hamar og naturligvis også ett hjemme. Foran ham er flere PC-er og nettbrett, og partiprogrammet til Pensjonistpartiet, der Thomassen er partiets førstekandidat i Hedmark foran stortingsvalget.

Hadde vært spennende på tinget

– Undrenes tid er ikke forbi. Det er fint å sitte her, men det hadde også vært veldig spennende å sitte på Stortinget, forteller han. De stiller ikke opp bare for å være med, men for å gjøre det godt.

Han har hatt to uker ferie i sommer, og fortsetter nå i arbeidet mot valget. Denne siste tiden har han også vært i media fordi han ønsker å gjøre Glomma til en yrende lakseelv. Han møtte både støtte og motbør for forslaget. At folk er uenige gjør Thomassen ingenting, det skaper debatt og dialog om det som skjer.

– Noen er enige og andre uenige, det er sånn det skal være og er innmari bra. En må kunne stå for noe, sier Thomassen. Og det gjør han da også med jevne mellomrom.

Forsvarets mann

Spøkefullt har han sammenlignet seg selv med Don Quijote. Idealisten som gapte over for mye, strakte seg for langt. Riktig så naiv er nok den tidligere festningskommandanten imidlertid ikke.

Festningen og historien derfra betyr fortsatt mye for ham. Han er en Forsvarets mann, Thomassen.

– Jeg har absolutt all min utdannelse gjennom Forsvaret. Og den erfaringen jeg har hentet med meg derfra er uvurderlig, mener han. Han er leder av Festningens venner, og mye tid og ressurser går med til arbeidet med å få folk til å forstå hvor mye festningen – og Kongsvinger i det hele tatt – har hatt av historisk betydning. Kongsvinger har i det hele tatt mye å være stolt av. Det tror jeg folk kunne vært mer bevisste på.

– Går og tråkker i hele tiden

– Kanskje nettopp fordi jeg ikke er herfra, ser jeg på Kongsvinger med litt andre øyne. Man ser seg fort blind på det man går og tråkker i hele tiden. Derfor er det viktig å gjøre nye ting og søke nye utfordringer, sier han.

Når han slapper av gjør han det gjerne på fjellet, i Sollia. Da har han gjerne enten fiskestanga i hånda, eller ski på beina. De utallige feltdøgnene og grønn tjeneste har følgelig ikke skremt ham bort ifra naturen – snarere tvert om.

– Jeg er veldig glad i fjellet, og Rondane spesielt.

Artikkeltags