Tar ikke helt fri i ferien

BRANNSJEF: Konstituert brannsjef Per Ivar Bekk har etter mange år i brannvesenet takket ja til brannsjefjobben.

BRANNSJEF: Konstituert brannsjef Per Ivar Bekk har etter mange år i brannvesenet takket ja til brannsjefjobben. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Jeg er nok blitt veldig bevisst på brannsikkerhet og tenker nesten bestandig i den retningen, sier den kommende brannsjefen.

DEL

Han har jobbet 15 år i brannvesenet, Per Ivar Bekk. Han har for lengst gjort seg vant til å titte opp mot sprinklersystem og brannvernet på hoteller og fremmede rom. En blir litt «sånn», forteller han, i en slik jobb.

– Jeg er nok blitt veldig bevisst på brannsikkerhet og tenker nesten bestandig i den retningen, sier han.

– Det er ikke alltid like trivelig å være på jobb som brannmann, og en ser mye som fester seg på minnet, forteller Bekk.

Han mener det er i det forebyggende arbeidet at folk flest kunne blitt bedre på.

– Når brannbilene raser ut dørene her, er det jo egentlig for sent. Det er før dette har skjedd at brannen lettere kunne vært avverget.

Det er liten tvil om at Per Ivar Bekk tar jobben sin seriøst. Foran ham skurrer det og piper i den håndholdte radioen, som melder fra dersom noe har skjedd.

– Familien min er nok blitt vant til at denne alltid er med. Det er jo litt av jobben å være tilgjengelig også. Jeg kan selvfølgelig dra bort på en ukes ferie jeg også, men når jeg er hjemme er den stort sett i nærheten, sier han.

Når han nå tar fatt på tre uker ferie, er det derfor med visshet om at morgenkaffen fort kan bli avbrutt av skurringen og pipingen fra radioen. Og selv om Bekk alltid har et øye på denne, slapper han gjerne av med nettopp denne starten på dagen.

– Jeg må ha både kaffen og avisen om morgenen. Både jeg og kona er a-mennesker, så vi er oppe tidlig, gjerne i sekstiden, sier han.

Han spøker med at dagen er ødelagt hvis avisen ikke ligger klar i postkassen når han trenger den, men det er nok også et snev av sannhet i nettopp det.

– Vi er nok litt bortskjemte med å ha iPaden liggende i stua og alltid ha tilgang på aviser og slikt også. Og i år har det faktisk også vært mulig å sitte ute på verandaen og ta kaffen.

Han har allerede takket ja til stillingen som brannsjef, og tiltrer offisielt 1. september. Det var ikke noe vanskelig valg å ta.

– Det var ganske lett. Det er veldig behagelig å ta over denne jobben når det allerede fungerer så bra som det gjør her. Jeg kunne vært så flink jeg bare ville jeg, men hvis gutta mine nede ikke hadde vært så dyktige som de er, ville det ikke hatt så mye å si hva jeg kan og ikke kan.

Han gir inntrykk av å være en detaljorientert sjef, Bekk, men formalitetene er han ikke overdrevent opptatt av.

– Kongsvinger får nok ingen erketypisk brannsjef med skjorte og slips, sier Bekk.

Artikkeltags