Tar gjerne en kamp

ENGASJERT: Skole og legevakt har engasjert Anita Madshus det siste året, og hun lover at hun ikke har tenkt å gi seg.

ENGASJERT: Skole og legevakt har engasjert Anita Madshus det siste året, og hun lover at hun ikke har tenkt å gi seg. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Anita Madshus bobler over av latter, men blir raskt alvorlig når skole og Solør nevnes. Der tar hun gjerne en kamp.

DEL

Hun har lagt hodet på hoggestabben den siste tiden. Hun reiste seg opp og sa sin mening om politikere og deres avgjørelser da Grue måtte spare to titalls millioner kroner. Madshus dannet ei Facebook-gruppe med ønske om bare ei skole i Grue. Før det var hun utpå om legevakten da Grue valgte å gå sørover.

For henne er det Solør og et tettere samarbeid mellom de tre kommunene som gjelder – gjerne med en sammenslåing. Bedriftslederen har selv etablert seg på Flisa, og synes det er helt supert å drive bedrift i Solør.

Bobler over

– Ja, jet vet at jeg legger hodet på en hoggestabbe og at ikke alle er enige med meg. Jeg liker å engasjere meg, og både legevakt og skole ligger mitt hjerte nær, sier Anita Madshus, som selv har lærerutdannelse og har arbeidet både på små og store skoler.

De siste årene har hun vært sin egen sjef i A2 Media på Flisa, der hun har skapt sju arbeidsplasser og selger annonser.

– Vi har altfor stor administrasjon i de tre kommunene, og vi må gjøre noe for å opprettholde et godt tjenestetilbud, sier Madshus.

Hun bobler over, latteren sitter løst og de har det moro på jobb. Om de er to eller fem.

Madshus vil ta vare på folkene sine samtidig som bedriften skal tjene penger. I fjor ble overskuddet 800.000 kroner, og det synes Madshus er bra i den fire og et halvt år gamle bedriften.

Ler og har det moro

– Det er viktig å le og ha det moro i et fellesskap, sier Madshus, som selv er på jobb i disse fellesferietider.

Hun og kollega Henriette Brattli får til litt salg likevel.

– Når jeg er utpå, så sier jeg hele tiden at jeg er ifra Solør. Jeg er solung, og jeg er stolt av det. Det må andre også bli, sier Madshus.

Hun synes politikk er interessant, men kommer ikke til å bli med i noe politisk parti. Madshus er mer opptatt av familien og å skape arbeidsplasser.

Hun er med som koordinator for natteravnene i Grue, og kommer til å følge opp de to ungene. Samtidig driver familien og pusser opp et småbruk på Namnå, og hun tør nesten ikke tenke på hvor mange liter maling som har gått med på et par år. I tillegg er det blitt båt på Skasen i år, så hun håper på fine sommerdager sammen med mann og barn der etter hvert.

Men til høsten regner hun med at kampviljen er på plass igjen, for hun har ikke tenkt å gi seg i skolesaken i Grue. Hun mener bestemt at alle må samles på Kirkenær.

Artikkeltags