Sykkelfantast, skuespiller og spinninginstruktør

IVRIG SYKLIST: Per Ivar Antonsen er selv ivrig syklist, og stiller opp for sønnen Even når han er med på ritt.

IVRIG SYKLIST: Per Ivar Antonsen er selv ivrig syklist, og stiller opp for sønnen Even når han er med på ritt.

Artikkelen er over 4 år gammel

Mange jern i ilden. Slik kan livet til Per Ivar Antonsen raskt oppsummeres.

DEL

Men med ei kone som støtter og oppmuntrer, er det utrolig hva han får tid til. Han fikk stablet sykkelklubben i Solør på beina, han har utallige timer på scenekanten for Åsnes Teaterlag og nå vil han bli med som spinninginstruktør igjen.

Oppi alt dette er han bestefar til to. Stas det også, og helt supert å være bestefar, synes han.

– Skulle gjerne hatt enda mer tid til barnebarna, men slik er det å være ung bestefar. Dessuten har jeg verdens mest tålmodige kone, uten hennes innstilling hadde jeg ikke fått til alt dette, sier Per Ivar Antonsen med et godt smil.

Og smiler gjør han for det meste.

Uante muligheter

– Er man positiv, så blir man møtt positivt av andre også, sier Antonsen, som i sommer har hatt merkede sykkelruter som sitt store prosjekt.

12 ruter i hele Solør er merket for ivrige syklister, og Antonsen har følelsen av at disse blir mye brukt.

– Vi har uanede muligheter her i Solør. Jeg vil gjerne ha så mange solunger som mulig ut på sykkeltur, og rutene passer for alle. Jeg har brukt halvannet år av fritiden min på dette, og synes det er verdt det, sier Antonsen fornøyd.

Han sykler endel selv også, og regner med at det blir noen hundre mil i året. Nok til at han har ei god startpulje i Birken.

– Jeg er mest følgesvenn til sønnen Even. Selv begynte jeg med Birken for 15 år siden, men da Even fikk opp interessen, har jeg stilt opp der, sier Antonsen, også ivrig etter å få til en god harmoni mellom syklist og bilist.

Der innrømmer han at det fortsatt gjenstår endel.

Pause fra teateret

Antonsen har tatt ei pause fra scenen og Åsnes Teaterlag. Men han er fortsatt medlem, og ser ikke bort i fra at det kan bli et comeback. Han fikk tilbud om å spille Jussi i «Spillet om innvandrerne» i år, men det kolliderte med et sykkelritt. Han har hatt rollen tidligere, og ble etter hvert tatt godt imot av finnskogingene. Det hjalp nok litt at han vrengte av seg alle klærne og hoppet ut i Rotna. Da ble han en av gjengen.

– Til høsten må vi få i gang styrketråkken igjen, så da blir jeg nok med der og har noen timer på søndag. Det er mye morsommere når det er flere som møtes for å trene enn å sitte alene i kjelleren å sykle på ei rulle.

– Vi er på ei god sykkelbølge for tiden, og det gjelder å holde dette trøkket videre, sier Antonsen.

Artikkeltags