Nytt pågangsmot

STÅ PÅ-VILJE: Nå er Yüksel klar for å jobbe enda mer med ny restaurant.

STÅ PÅ-VILJE: Nå er Yüksel klar for å jobbe enda mer med ny restaurant. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Folket i distriktet har gitt familien Dogan nytt pågangsmot. Det blir ny Mona Lisa!

DEL

Støtten fra folket har vært helt fantastisk! Yüksel får tårer i øynene der hun sitter på familiens andre restaurant, Kaktus.

Familien Dogan opplevde litt motløshet da familierestauranten, som de har jobbet så har med i ni år, brant ned til grunnen. Men med folks hjelp og støtte lover de en ny og bedre pizzarestaurant.

Ny start

– Alle gjestene våre har stilt det samme spørsmålet, «blir det ny Mona Lisa?». Og det blir det. Folk har hjulpet oss gjennom alt det vonde, og nå er vi klare for å jobbe enda hardere. Tusen takk!

Så fort forsikringssaken og papirarbeidet går i orden, planlegger Yüksel Dogan og familien hennes en ny restaurant. Finere lokale, noen nye matretter og kanskje et tilbud til de som ønsker å ta en øl på fredag eller lørdag kveld. Ettersom Flisa ikke har noe tilbud på kveldstid i helgene, har de veldig lyst til å få til noe slik at folk slipper å reise til Elverum eller Kongsvinger for å ta seg en øl.

Yüksel forteller at hun alltid har opplevd folk i distriktet som varmhjertede mennesker, men den siste uka har vært over all forventning.

– Vi er blitt som en familie alle sammen!

Hun har i hvert fall tenkt til å bli boende på Flisa.

Da familien bodde i Sverige, kjøpte mannen til Yüksel en restaurant. Selv hadde hun aldri jobbet i bransjen. Men mannen trengte hjelp, og hun ble arbeidsledig. Yüksel begynte å jobbe i restauranten sammen med mannen sin.

– Det gikk noen kuler varmt i starten, men nå er vi svært avhengige av hverandre.

Godt å jobbe sammen

Hun kan fortelle at det selvfølgelig kan oppstå noen problemer når hele familien skal være enige og jobbe så tett på hverandre, men det er aldri noe stort problem.

– Vi jobber godt sammen, alle fire.

Nå ønsker familien at folk kan hjelpe dem å finne et passende lokal. De tar gjerne imot ideer og forslag.

Og det er vel kanskje positiviteten og målet om at folk skal ha et trivelig sted å sette seg ned som gjør at folk har besøkt restaurantene deres. At de er blitt så glade i familien Dogan og restaurantene deres. Og god mat selvfølgelig.

– Jeg kan ikke sitte hjemme og kjenne på hvor bittert det er når slike ting skjer. Da er det bedre å sitte på Kaktus med alle som kommer for å vise sin støtte. Hun forteller om mange nye ideer og har i løpet av kort tid tenkt til å starte bygging av nytt lokale sammen med familien. Når dette er satt i gang skal Yüksel en tur til Tyrkia, men hun ønsker alle velkomne til ny restaurant i løpet av høsten.

Artikkeltags