Maratonhøvdingen

SOL OG KRYSSORD: Rolf Hansen (79) er ildsjel i mange sammenhenger, blant annet for Kongsvinger skogsmaraton. Men han kan kunsten å koble av i sola hjemme på Galterud også. Påstår han. Da er det avslappende hjernetrim med kryssord som gjelder.

SOL OG KRYSSORD: Rolf Hansen (79) er ildsjel i mange sammenhenger, blant annet for Kongsvinger skogsmaraton. Men han kan kunsten å koble av i sola hjemme på Galterud også. Påstår han. Da er det avslappende hjernetrim med kryssord som gjelder. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Etter et langt og uvanlig aktivt idrettsliv er 79-åringen fortsatt superaktiv på ski, og sykler 500 mil i året.

DEL

Men han kan kunsten å slappe av en god sommerdag også.

Det påstår han i hvert fall, Rolf Hansen på Galte- rud; 79-åringen som er kjent og har fått ildsjel- pris for sin innsats for idretten, som er aktiv i organisasjonslivet i lokalsamfunnet på flere andre felter også.

– Det er viktig å holde seg i gang, ikke bare fysisk. Jeg sykler mye om sommeren og går på ski vinterstid, men jeg vet å slappe av, og liker meg i sola også, samme hvor varmt det er. Da koser jeg meg med kryssord. Det er både avslappende og samtidig god hjernetrim; en god kombinasjon. Å pusle litt med hus og hage er heller ikke så «gæli».

Både hode og kropp

– Du er sprek og holder deg uvanlig godt...

– Det er dine ord. Jeg tror at min bakgrunn fra mange år med allsidig idrett har mye på si for fysikken. Men hjernen må også ha trim. Jeg deltar i organisasjonslivet, både i idrett og politikk. En må holde seg aktiv. Jeg har en enkel oppskrift: – Sørg for å bruke både beina og hodet. Det er den resepten jeg ville skrive ut hvis jeg var lege. Særlig til pensjonister.

Idrett opp og idrett i mente

– Jeg har alltid hatt et sterkt og godt forhold til løping, men en kneskade på slutten av arbeidslivet som lokfører satte en stopper for deltakelser i maraton og annen løping på bane eller i terrenget, forteller Hansen.

Han har gjort seg sterkt bemerket også på fotballbanen, høyt opp i divisjonene i Galterud IF storhetsdager, og mange vil også ha merket seg Rolfs innsats i langrennssporet. Nå er den aktive idrettskarrieren over. Det vil si: Stort sett. Bortsett fra Birkebeinerrennet, da. Ja, også noen sykkelritt iblant. Så klart. Deltakelse i samtlige Dølisjøen rundt til fots eller på sykkel 35 år på rad er bare ett av mange eksempler.

– Flinke folk

– Så du tenker ikke bare på Kongsvinger skogsmaraton om dagen?

– Vi har så mange flinke folk med i arrangørstaben til skogsmaraton 3. august, og mange andre medspillere, så det er en fryd å få være med. Så jeg ta meg tid både til trim og annen avkobling, sier maratongeneralen og superildsjelen for både idrett og annet samfunnsliv i hjembygda.

Artikkeltags