Ikke ferie – ennå

HØYSESONG: Det blir lite sommerferie for Hege Scharning, som driver Elvepuben på Årnes. Ferien tar hun etter august, når folk er ferdigferiert og varmen forsvinner.

HØYSESONG: Det blir lite sommerferie for Hege Scharning, som driver Elvepuben på Årnes. Ferien tar hun etter august, når folk er ferdigferiert og varmen forsvinner. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Hege Scharning ved Elvepuben i Årnes rakk akkurat å rydde opp etter flomvannets herjinger da sommeren og ferien tok til for alvor. De flestes ferietid er hennes jobbsesong.

DEL

For ikke lenge siden sto flomvannet langt oppover veggen til Hege Scharning, som driver Elvepuben i Årnes. Der har hun holdt på siden i fjor. Da var hun uheldig med nitrist sommervær, og påfølgende laber interesse for folk til å valfarte til bryggeområdet på Årnes. I år har været vært over all forventning, i alle fall etter at sommeren tok til skikkelig. Før det gjorde flomvannet at krisen ble et faktum.

– Det ble veldig mye skader. Jeg har markert hvor vannet lå på stolpen der, sier hun, og peker på stolpen som viser at det åpenbart ble mye å rydde opp i etter de store vannmengdene.

– Det var første gangen i mine år med flom her, så det gjelder jo å lære av det som har skjedd og vite hva en skal gjøre neste gang, sier hun.

Trivelig

Etter at flomvannet forsvant og varmen har kommet, har også folk strømmet til området der Elvepuben ligger. Det er Hege Scharning naturligvis fornøyd med.

– Folk har vært veldig flinke til å komme. Det er også bare god stemning når folk kommer hit, og alle er trivelige.

Det henger uløselig sammen med været, hvorvidt mange dukker opp eller ikke. I fint vær er det alltid bra med folk, forteller hun. Da blir det fort travelt, men det gjør henne ingenting.

– Jeg får belønning hver gang jeg er på jobb, jeg. Det kan ofte bli travelt, og det er mye arbeid, men det er veldig hyggelig også.

God hjelp

Når en driver et sted som Elvepuben nytter det ikke med to-tre ukers ferie midt i høysesongen.

– Jeg tar ferie når alle andre drar på jobb, forteller Hege.

Hun jobber i tillegg til Elvepuben på Nes Villmarksforum. I første omgang kommer hun til å holde åpent som vanlig ut august, men har også planer om å beverte forskjellige tilstelninger utover. Senere denne kvelden skal et femtiårslag holdes i puben. Det er mye jobb, både under og i forberedelsene, men hun har god hjelp, forteller hun.

– Jeg har fått meg en veldig fin stab. Så der har jeg mye god hjelp.

Artikkeltags