Hjertet i Kongsvinger

MULIGHETENES BY: - Jeg vil alltid elske Kongsvinger. Jeg er oppvokst i Øvrebyen, og jeg vil alltid være Kongsvinger-gutt innerst inne. Kongsvinger er en herlig by med store utviklingsmuligheter, sier Dag Arnesen.

MULIGHETENES BY: - Jeg vil alltid elske Kongsvinger. Jeg er oppvokst i Øvrebyen, og jeg vil alltid være Kongsvinger-gutt innerst inne. Kongsvinger er en herlig by med store utviklingsmuligheter, sier Dag Arnesen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Kongsvingers tidligere innbygger- rekrutterer, som arbeidet for å få folk til å flytte inn, flytter ut.

DEL

Og inn. Rett som det er. Med hus på Gjøvik, jobb på Hamar, og fortsatt noe jobb og nykjøpt leilighet i Kongsvinger, blir sceneskiftene raske og hyppige for Dag Arnesen.

Akkurat nå er det Byfesten i Kongsvinger som er det mest aktuelle. Hovedprogrammet er klart, om rammen rundt har tatt familievennlig form.

– Midt i en draiv for å øke tilflytting og gjøre kommunen attraktiv for potensielle innflyttere, særlig unge par og barnefamilier, går Kongsvinger over på sparebluss, opphever barnehagegarantien, og legger ned 39 barnehageplasser. Når selve innbyggerrekruttereren nå flytter ut, blir det da nesten som rotta som forlater en kommuneskute i akutt havsnød med knekt økonomi-mast?

Ingen dramatikk

– Nei, nei, nei. Jeg skjønner at det kanskje kan se slik ut, om man vil se det i ironisk lys, men sannheten er en annen og langt fra så dramatisk. Men det er faktisk mange som spør meg hvordan dette henger sammen, ler Arnesen, og forklarer

– I forbindelse med omstillingsprosessen i kommunen, prioriterte vi litt annerledes. Nå arbeider jeg som kommunikasjonssjef i Hedmark kunnskapspark, dels ved hovedkontoret i Hamar, og i 30 prosent stilling med omdømmebygging for Kongsvinger kommune, forklarer kommunikatoren Arnesen.

Blir totning

Jobbskiftet har også en privatmenneskelig side.

– For meg personlig har livssituasjonen endret seg. Livet tar iblant noen vendinger man ikke kan forutse. Etter skilsmisse har jeg møtt kjærligheten på Toten, og derfor gjør jeg totning av meg. Kjæresten og jeg ser etter hus på Gjøvik-kanten. Samtidig har jeg kjøpt leilighet i Kongsvinger, for å kunne ta best mulig vare på barna mine når jeg er her. Du veit, du kan ta gutten ut av Kongsvinger, men ikke Kongsvinger ut av gutten. Jeg vil alltid elske Kongsvinger. Jeg er oppvokst i Øvrebyen, og jeg vil alltid være Kongsvinger-gutt innerst inne, erklærer 46-åringen.

– Med kontor både i Hamar og Kongsvinger, får jeg fin fleksibilitet både i forhold til jobb og familie, forklarer han.

Krepsing

Nå gleder han seg til å nyte sommeren i nyanskaffet hytte like i vannkanten ved Einafjorden.

– I august blir det krepsing der. Krepsing er knallfint, og jeg setter stor pris på å nyte fangsten også, sier Arnesen.

Artikkeltags