Dårlige råd til Erna

ALVORLIG HUMOR: Halvor Haukerud tar humor på alvor, noe Erna Solberg får erfare i dag.

ALVORLIG HUMOR: Halvor Haukerud tar humor på alvor, noe Erna Solberg får erfare i dag. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Halvor Haukerud gir «gode råd» til Erna Solberg om en snarlig nedtur om hun skulle være så uheldig å bli statsminister etter valget til høsten.

DEL

Nordodølingen har gjort målrettet moro til levebrød. Onsdag satte han seg på flyet for å reise til Nord-Trøndelag og være med på Norsk revyfestival på Høylandet, der han er konferansier på lørdag.

– Først blir det derimot et worstshop for blant andre Erna på torsdag. Foredraget blir en revyfestival-versjon rettet mot folkevalgte og andre beslutningstakere.

– Hvilke råd kan du gi til hun som muligens blir vår neste statsminister?

– Jeg kan gi gode råd om en snarlig nedtur. Tips om hvordan hun skal komme seg ut igjen så fort som mulig, om hun er så uheldig å havne i regjering, sier Haukerud.

Han varsler en partipolitisk uavhengig krisemaksimering for tilhørerne. Her kan det også bli aktuelt å gi tips om hvordan man kan bidra til økt politikerforakt.

Selv om tilsynelatende tull og tøys har vært levebrødet gjennom 11 år, er den alvorlige tanken bak å bevisstgjøre bedrifter, organisasjoner og beslutningstakere ved at man kan se viktige ting fra en litt annen synsvinkel.

– I dag snakkes det mye om fag, rammer og systemer, men det er folk som skal gjøre jobben. I det store bildet er det viktig å ikke glemme menneskene i organisasjonen.

Dårlig leder

Han underholder også gjerne, men håper å kunne utfordre etablerte sannheter med sine foredrag. I år skal Motarbeider, som er navnet på firmaet der han er «dårlig leder», holde mellom 50 og 60 foredrag over hele landet.

40-åringen er i tillegg daglig leder i søsterselskapet Kultur og Ukultur AS, som satser mer tradisjonelt. Firmaet hadde senest i fjor hovedansvaret for all produksjon av kultur i forbindelse med Norsk Sykepleierforbunds store feiring av sitt 100-årsjubileum.

Halvor Haukerud er utdannet sivilingeniør fra Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) på Ås. Etter et par år som skogbrukssjef valgte han å satse annerledes.

De siste 20 år jobbet har han jobbet som produsent, instruktør og tekstforfatter. Haukerud har tidligere blant annet vært daglig leder for Norsk Revyfaglig Senter og inspektør ved Solbakken Folkehøgskole.

Artikkeltags