Veien mellom øst og vest forsvant

Mye vann: Det er fortsatt mye vann i bekker og myrer på Vestmarka.

Mye vann: Det er fortsatt mye vann i bekker og myrer på Vestmarka.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

ÅSNES: Veien mellom Solør og Odalen forsvant. Enorme vannmengder reiste med både vei og rør, og nå er Solør-Odalsvegen stengt til over helga.

DEL

Svartbekken har ødelagt veien tre steder på Vestmarka, og nå er snarveien over berget stengt for trafikk. Veien blir antakeligvis ikke klar til bruk før neste uke. Veien om Noggar`n har også fått hard medfart, så der kommer man eventuelt fram med en firehjulstrekker.

– Alle veiene er stengt på grunn av regnet. Enorme vannmasser har tatt med seg både vei og stikkrenner, og jeg har aldri sett så mye vann på Vestmarka før, sier Kjetil Aandstad, formann i veiforeningen. Han forteller at reparasjonene starter med en gang, men det skal til store mengder med grus for å reparere veien.

Krater: Et dypt og langt krater er igjen der Svartbekken tok veien.

Krater: Et dypt og langt krater er igjen der Svartbekken tok veien.

FLOM : Elver som Veståa går flomdigre allerede. Jordsmonn og vassdrag er allerede fulle av vann. Derfor sendes nytt ekstremvarsel, selv om Hedmark ikke vil bli hardest rammet av Petra.

FLOM : Elver som Veståa går flomdigre allerede. Jordsmonn og vassdrag er allerede fulle av vann. Derfor sendes nytt ekstremvarsel, selv om Hedmark ikke vil bli hardest rammet av Petra. Foto:

– Her har det vært enorme krefter i sving. Vi la nye og store stikkrenner under veien da det brøt for et par år siden, men nå har vannmassene tatt med seg dette nedover, sier Aandstad. Han håper skadene dekkes av naturskadefondet.

Frank Øwre, oppsynsmann for veiene på Vestmarka, forteller at det er mye langsgående skader, og at dette er i ferd med å bli reparert. Men de to bruddene blir ikke ferdig reparert før til uka.

– Vi prioriterer forbindelsen mellom Odalen og Våler, sier Øwre.

Artikkeltags