DDE lover å sette tusenvis av publikummere i magisk stemning,  og skal rocke Kaffegata til en kjempefest torsdagskvelden – selv om det er midt i uka. Det er søstrene Vinje fra Våler – Vi2 som varmer opp for trønderrockerne, og jentene lover publikum en frisk start.

Selve åpningen er det barna som besørger, med sambarytmer og karnevalskostymer.

Solørmart'n er finansiert av handelssenteret Flisa. Alle underholdningstilbud og konserter er gratis for alle, og det er hovedscenen og teltet ved Snacksen som er festens sentrum. Dette driftes av Flisa I.L.

 

Fredag er opprinnelig den store festkvelden under Solørmart'n. Butikkene frister med svære tilbud til midnatt, og det spilles, grilles og underholdes overalt i Kaffegata.

Det er dans og mat ved Coop og Stormarkedet og det er telt og musikk med Trubadur Bayer hos Folkets restaurant på Rådhusplassen.

Dette er den helga i året hvor du kan stå i kø for å komme inn på et utested. Hella på Victoria blir utvidet, og her spiller Lasse Johansen og Sigbjørn Rundberget.

Thosebricks kommer hjem

På hovedscenen ved Snacksen spiller Mona-Jill Band til dans før midnattskonserten overtar med Thosebricks og gjesteartister.

Tony Alexander Skjevik, som vant The Stream under artistnavnet Thosebricks, gleder seg til å komme hjem og spille.

– Jeg gleder meg til å spille i Solør igjen, for jeg har mye familie og venner her som kommer for å høre på. Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger, og tror nok jeg har endel fans som kommer for å høre, sier artisten fra Hof Finnskog til Østlendingen.

Seieren i The Stream har gjort at han kan leve av musikken sin for tida, og han produserer musikk både for seg selv og andre.

Rådhuset er 60 år i år, og ordføreren inviterer til jubileumskake for å feire med bygdefolket, der det også tilbys aktiviteter.

Ungene er ikke glemt under Solørmart'n. Tivoli, hesteskyss, spøkelseshus og helikopterturer tilbys hele helga.

 Lørdag kommer Tour of Norway for Kids til Flisa, og der er det ikke utstyret det kommer an på, om det er to eller tre hjul på sykkelen.

Rap, rock og Spelloppmaker

Artistene står i kø ved hovedscenen, hvor det meste skjer under årets arrangement.

 Rapperen Lord Seb avløses av Thosebricks. Deretter spiller Roy Orbison Tribute band og Borderland.

Den store konserten lørdagskvelden er ventelig Spelloppmaker, gutta fra Solør som har gitt ut plata «Lærda' klokka sju» denne våren.

Spelloppmaker laget mye liv under mart'n i fjor, og vokalist Henrik Berg Enger håper det kommer enda flere og lager liv i år.

– Vi skal spille alle sangene fra det nye albumet vårt, samtidig som vi skal ha med mange av de eldre sangene våre, sier Henrik.

Han tror at grunnen til at de har så mange fans er at de har låter på solungdialekt og at de har tekster som folk kjenner seg igjen i.

På Rådhusplassen spiller Kjetil Nordfjell, mens Lasse Johansen og Sigbjørn Rundberget holder koken på Hella.

Søndag holder også butikkene åpent. Dette er familiens dag, med tverrkirkelig gudstjeneste, modelljernbane og tivoli. En stund på dagen blir det også mulig å kjøre gratis karusell.

Familieforestillingen Alvin & Troll finner sted på hovedscenen. Her blir det også allsang med Jenny Jensen.