Gå til sidens hovedinnhold

Overleverer opprop om Røros-og Solørbanen

Artikkelen er over 4 år gammel

Fredag reiser fylkesordfører Dag Rønning (Sp) til Oslo for å overlevere oppropet om en snarlig elektrifisering av Røros- og Solørbanen.

Det er lederen av Stortingets transport- og kommunikasjonskomité, Nikolai Astrup (H), som tar imot oppropet på Stortinget fredag ettermiddag.

Rønning opplyser til Østlendingen at alle ordførerne fra Kongsvinger i sør til Melhus i nord har skrevet under på oppropet.

– 18 ordførere og to fylkesordførere stiller seg bak oppropet, som skal overleveres på Stortinget, sier Rønning, som selv var initiativtaker til oppropet.

Den eneste som ikke har skrevet under, er Trondheims ordfører Rita Ottervik (Ap).

– Hun har gitt beskjed om at hun er enig i budskapet, men at hun av prinsipp ikke skriver under på opprop, opplyser Rønning.

Elektrifisering av Rørosbanen ligger som kjent ikke inne i fagetatenes faggrunnlag til Nasjonal transportplan (NTP) for perioden 2018–2029. Det er nettopp dette fylkesordføreren i Hedmark vil gjøre noe med. I oppropet tas det til orde for at Røros- og Solørbanen i sin helhet elektrifiseres, og at arbeidet iverksettes umiddelbart i tråd med Jernbaneverkets strategiutredning.

Kommentarer til denne saken