Vitne meldte fra om brann i kjørende tog på Solørbanen: - Det har brent ganske kraftig

Artikkelen er over 3 år gammel

Tømmertog i brann stanset av politi og brannvesenet.

DEL

Politiet fikk tirsdag ettermiddag melding om at et vitne hadde observert brann i et godstog som var på vei sørover på Solørbanen.

Brannvesenet og politiet fikk stanset toget mellom Elverum og Braskereidfoss.

- Vi fikk melding hit fra et vitne som hadde sett toget passere og at det var fyr i den ene vogna. Så det ble varslet både brann og politi og vi fikk stanset toget. Da brant det i to av vognene, sier operasjonsleder Bård Einar Hoft i Innlandet politidistrikt til Glåmdalen.

- Vi har nå kontroll over brannen og det er ingen personskader meldt i forbindelse med dette. Vi jobber med å laste om så vi kommer ordentlig til og får slukket helt innimellom, sier han.

Video: Vidar Rødsjø

Leter etter gressbrann

Brannvesenet frykter også at brannen kan ha spredd seg fra toget og over i noe gress enda lenger nordover.

- Vi må søke langs med skinnegangen for å se om vi kommer over noe gressbrann, sier Hoft.

Han kan ikke si noe om hvorvidt vognene som har brent er totalskadde, men godsen, som var tømmer, skal ha blitt ødelagt.

- Det har brent ganske kraftig. Lasten er ødelagt i de to vognene, sier operasjonslederen.

Må kanskje taues vekk

Brannårsaken er ikke kjent, men det er nærliggende å tro at det begynte å brenne på grunn av varmegang. Det er ingenting ved saken som tyder på at brannen har vært påsatt.

Bane Nor opplyser til Glåmdalen at det foreløpig er for tidlig å si noe om togsettet er blitt totalskadd eller ikke. Det skal undersøkes om det eventuelt kan slepes vekk.

Bane Nor har også rutinemessig sendt en egen tankvogn fra Hamar for å bistå i slukkingsarbeidet.

- Det som skjer nå er at de to vognene som det brennende tømmeret var på, blir satt igjen på Braskereidfoss. Så vil toget kjøre videre for egen maskin, sier medievakt Dag Svinsås i Bane Nor.

Solørbanen forblir stengt til man har fått fjernet tømmer og gått linjevakt for å sjekke at sporet er kjørbart. Det vil skje tirsdag kveld.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken