Tryggere badeplasser i Åsnes: – Ikke ødelegg disse

TRYGGER: Ledende vaktmester i Åsnes kommune og befal i brann- og redningsvesenet, Jan Berg, her med den nye livbøyen som er plassert i Kulpen i Flisa-elva.

TRYGGER: Ledende vaktmester i Åsnes kommune og befal i brann- og redningsvesenet, Jan Berg, her med den nye livbøyen som er plassert i Kulpen i Flisa-elva. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Seks nye livbøyer er blitt plassert på de mest populære badeplassene i Åsnes. Nå ber kommunen om at de må bli respektert og ikke ødelagt.

DEL

– Alle bør forstå at det kan oppstå hendelser der det rett og slett handler om liv eller død. Det er mer enn god nok grunn til at de som eventuelt har tanker om å ødelegge livbøyene, bør tenke seg om en gang til og la de henge der de skal og være klare til bruk hvis det blir bruk for dem, sier Ove Johnny Dybendal i kommunalteknisk avdeling i Åsnes.

Gjør som 12.000 andre – følg Glåmdalen på Facebook

Han forteller at det dessverre har vært en tendens til hærverk på de man har hatt tidligere, og at man nå kommer til å holde mer øye med de utplasserte livbøyene.

De er en gave fra forsikringsselskapet Tryg. Det er livbøyer med en beholder med tau og instruksjon om hvordan de skal brukes hvis situasjoner oppstår.

Kåre Fjeld i Flissundet velforening er nå i sving med å lage stativer som bøyene skal henges på og plasseres slik at de er lett og raskt tilgjengelige.

Det er ved følgende badeplasser de seks nye nå er plassert ut:

  • Kulpen i Flisa-elva like ovenfor Libergsfossen.
  • Baksjøen i Vestre Gjesåsen, en kommunal badeplass som kanskje er den aller mest populære for tiden.
  • Vermundsjøen badeplass på Åsnes Finnskog som nylig er restaurert til en perle.
  • Myrmoen på Flisa ved Flisa-elva, friluftsområdet som blir veldig mye brukt.
  • Nergrenda på Flisa, som er en lokal Riviera ved Glomma.
  • Færder på Flisa, i enden av Flisa-elva like før den renner ut i Glomma.

Artikkeltags